BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  DÜNYA

Kuzey Avrupalıların alkol sorunu

Kuzey Avrupalı politikacılar alkol sorununun önüne geçmek için 'acil eylem planı' istediler.

Abone ol

Kuzey Bölgesi Parlamenterler Forumu'nda bir araya gelen kuzeyli politikacılar bölgede artan alkol sorununa dikkat çekip 'acil bir eylem planı' talep ettiler.


Norveç'in ev sahipliğinde Trömsö şehrinde gerçekleştirilen Foruma katılan politikacılar alkol kullanımının kontrol altına alınabilmesi için 'acil bir eylem planına' ihtiyaç olduğunu vurguladı. 

Forumda yaptığı konuşmada, alkolle mücadelenin sadece kampanyalarla ve eğitimle gerçekleştirilmesinin mümkün olmadığını vurgulayan Norveçli milletvekili Dagfinn Høybråten, "Alkolün kamu sağlığına verdiği zararı azaltabilmek için; derhal fiyatları arttırmalı ve alkole erişimi zorlaştırmalıyız." şeklinde konuştu.

Avrupa'da her yıl 600 bin kişi alkol ile bağlantılı hastalıklar nedeniyle hayatını kaybediyor. Alkol sorunlarından etkilenen çocuk sayısı ise 9 milyondan fazla. İskandinavya bölgede en fazla alkol tüketilen bölge olarak dikkat çekiyor.

Foruma katılan İskandinav politikacılar bu durumun bir an önce düzeltilmesi gerektiğini savundu. Sadece Finlandiya'da alkolle ilişkili problemlerin topluma yıllık maliyeti 5 milyar Euro'dan daha fazla olduğuna dikkat çeken politikacılar, alkolün sadece sağlığı değil ekonomik yapıya da ciddi şekilde zarar verdiğini ifade etti.