BIST 9.525
DOLAR 32,61
EURO 34,71
ALTIN 2.509,76
HABER /  GÜNCEL

Kuyruk 8 kilometreyi buldu

Edirne Kapıkule Sınır Kapısı’ndan yurt dışına çıkmak isteyen Tır’lar, hafta sonu yoğunluğu sebebiyle 7 kilometre kuyruk oluşturdu. Kuyrukta ...

Abone ol

Edirne Kapıkule Sınır Kapısı’ndan yurt dışına çıkmak isteyen Tır’lar, hafta sonu yoğunluğu sebebiyle 7 kilometre kuyruk oluşturdu. Kuyrukta sollamalar ya da araya giren Tır şoförlerine karşı yetkililerden konuya duyarlı olmalarını istedi.
Özellikle hafta sonu Kapıkule’de kilometrelerce uzayan kuyruğu bekleyen Tır şoförleri, ortalama 12 ila 17 saat arasında Kapıkule gümrük sahasına girebiliyorlar. Türkiye’ye Romanya’dan kozmetik eşya götüren Tır şoförü Fatih Demir, 17 saatten beri Kapıkule’de kuyrukta beklediğini belirterek, sıranın kendisine geldiğini dile getirdi. İngiltere’ye tekstil ürünü götürdüğünü ifade eden Bülent Karakoç, Kapıkule’nin yıllardan beri durumunun aynı olduğunu söyledi. Yetkililerin hep bir çözüm bulacağını dile getiren Karakoç, hiçbir çözüm bulunamadığının altını çizdi. Ülkenin her geçen gün hızla gelişip büyüdüğünü ifade eden Tır Şoförü Çetin Ak, “kapılara da çözüm bulunması gerektiğini inanıyorum. Kapılar, bu gelişime ayak uyduramıyor devamlı aynı stres ve sıkıntıyı çekiyoruz. İhracata önem veriyorsak kapılardaki beklemenin en minumuma indirilmesi gerekir. Bulgaristan bile geçişleri daha hızlı hale getirdi bizim Türkiye’de hala bu sorun çözülemedi” dedi.

“YETKİLİLER KUYRUKTA SOLLAMALARA KARŞI ÖNLEM ALSINLAR”
Türkiye’den Avusturya’ya yük taşıyan Tır Şoförü Hüseyin Sever de yetkililerden kuyrukta yapılan sollamalara karşı duyarlı olmaları gerektiğini söyledi. Sever, “Yetkililer gelip burada önlem alsınlar kimsenin haklarına tecavüz ettirmesinler. Kimse kimsenin hakkına tecavüz etmesin, burada istirahat edip de kimsenin önüne geçmesinler. Aynı Avrupa’daki sistemler gibi olsun, kimse kimsenin hakkına tecavüz etmesin” şeklinde konuştu.
(İHA)