BIST 10.677
DOLAR 32,24
EURO 34,97
ALTIN 2.442,43
HABER /  GÜNCEL

Kütahya'daki olaylarda PKK iddiası

Dün bir öğrencinin ölümüyle sonuçlanan olayla ilgili bugün Ülkü Ocakları Genel Merkezi'nden bir açıklama geldi;

Abone ol

Ülkü Ocakları Genel Merkezi, Kütahya'da bir öğrencinin ölümüyle sonuçlanan olaylarla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, olayın gerçek yüzünün, medyada yer alanın aksine terör örgütünün üniversitelerde kurmaya çalıştığı baskıdan kaynaklandığı iddia edildi. İşte o açıklama;

Kütahya'da dün üniversite yerleşkesinde bir öğrencinin ölümüyle sonuçlanan olaylarla ilgili Ülkü Ocakları Genel Merkezi'nden bir açıklama geldi. Açıklamada, Hasan Şimşek'in ölümünden terör örgütü PKK sorumlu tutulurken, olaylara karışan öğrencilerinde örgüt bağlantarının bulunduğu kaydedildi.

PKK'nın, şehir yapılanmalarıyla birlikte üniversite yapılanmalarının da bulunduğu iddia edilen açıklamada, bu konuda devletin tüm organlarının dikkatli olunması istenirken, kaos ortamının oluşmaması için Ülkücü gençliğin gereken özeni göstereceğini ve üzerine düşeni hassasiyetle yerine getireceği belirtildi. İşte o açıklamadan bazı satır başları;

"Ülkücü gençlik; hiçbir şekilde bu kanlı ve kirli emellerin bir parçası olmayacak; memleket ve millet geleceğini tehlikeye atmak isteyen hain zümrelerin oyununa gelmeyecek ve itidalli duruşunu her zaman olduğu gibi bugün de muhafaza edecektir.

Ülkücüleri sokakta, kavgada ve çatışma ortamının içerisinde görmeyi ümit eden zehirli fitne odaklarının bu art niyetli senaryosunun sahnelenmesine imkân vermemek anlamında tereddütsüz ve şüphesiz bir kararlılık içerisinde olduğumuzu herkese ilan ediyoruz. "

Kütahya’da yaşanan hadiseler de bölücü, terörist mihrakların hain girişimleri neticesinde gelişmiştir. Olayların bir kısım medya kuruluşlarında “karşıt görüşlü öğrenciler”, “sağ-sol çatışması” gibi asılsız ifadelerle yansıtılması ise apayrı bir gafletin ve cehaletin tablosudur. Terörist bir kitlenin, milliyetçi-ülkücü gençliği hedef olarak seçmesiyle başlayan hadiseler tamamıyla bir terörist yapılanmanın ürünüdür ve ülkemizde iç kargaşa atmosferi yaratmak isteyen ihanet şebekesinin bir kışkırtmasıdır. Üç gün boyunca süren bütün tahriklere, kapımızın sonuna kadar kapatılmasına rağmen son facianın cereyan etmesi de yine bir vahamet neticesindedir. Bunu, “karşıt görüş”, “sağ-sol” ya da “şu veya bu” biçimde nitelendirerek yorumlayanlar da bilerek yahut bilmeyerek, bu ihanet şebekesine, bu hain emellere hizmet etmektedir.
Terör örgütünün üniversitelerdeki bu aleni yapılanmasına ve öğrencilere yönelik baskıcı ve şiddet içerikli tutumlarına karşın; yetkililerin görevlerini yerine getirmeleri, bu menfur saldırının mümessillerine gereken adlî işlemin ivedilikle uygulanması ve adaletin eksiksiz biçimde tecelli etmesi bu süreçteki en büyük temennimizdir. Bu vesileyle camiamız nezdinde bütün Türk milletini, sağduyulu, itidalli ve akil davranmaya davet ediyoruz."