BIST 10.052
DOLAR 32,38
EURO 34,70
ALTIN 2.397,71
HABER /  POLİTİKA

Kurtulmuştan İsraile sert çıkış

Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, İsrail'in, Gazze Şeridi'ndeki hava saldırılarına sert tepki gösterdi.

Abone ol

Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, ''Türkiye, İsrail Büyükelçisini derhal geri çekmelidir. Türkiye-İsrail parlamentolar arası dostluk grubunda bulunan tüm milletvekilleri de istifa etmelidir'' dedi.

İslam Toplumu Milli Görüş (IGMG) teşkilatının Almanya'nın Köln kentinde düzenlediği bir toplantıda konuşan Kurtulmuş, Türk hükümetine bu saldırılar nedeniyle büyük sorumluluklar düştüğünü belirterek, şöyle konuştu:

''Biz bu katliam haberlerinin geldiği günden itibaren uyarımızı yaptık. Bunu her vesileyle söylüyoruz ve Köln'deki bu toplantımızda size de tekrarlamak istiyorum. Türkiye Cumhuriyeti hükümeti, Gazze'deki operasyonlar durdurulana ve İsrail bu vahşetten vazgeçene kadar, Tel Aviv'deki Büyükelçisini geri çekmelidir. Türkiye-İsrail parlamentolar arası dostluk grubundan istifa etmeyen milletvekillerinin tamamı derhal istifa etmeli ve bu dostluk grubu hemen lağvedilmelidir.''

Kurtulmuş, İsrail'in son 2 yıldır Gazze Şeridi'ni "açık hapishaneye" çevirdiğini ifade ederek, "Dilediği zaman elektriğini, suyunu veriyor, dilediği zaman kesiyordu. Hastanelerde ameliyat malzemesi yok, narkoz yok, çocuklara mama yok, en hayati ilaçlar yok. Şimdi maalesef tüm dünya bunu seyrediyor. Nerede insan haklarından, demokrasiden bahseden özgür dünya?" dedi.

Bazı Arap ülkelerini de eleştiren Kurtulmuş, "Nerede bolluk ve refah içinde yaşayan o zengin İslam ülkeleri? Nerede o Arap ülkeleri? İnsanlık nerede, Müslümanlık nerede?" diye konuştu.

İslamiyet'in hoşgörülü bir din olduğunu anlatan Kurtulmuş, Arapların yüzlerce yıl Yahudilere, Hristiyanlara hoşgörü gösterdiğini hatırlattı.

Konuşmasında Almanya'daki Türklerin sorunlarına da değinen Kurtulmuş, şunları kaydetti:

''Osmanlı İmparatorluğu yüzlerce yıl önce dini ve etnik kökeni farklı olan tüm insanlara, kendi topraklarında yaşama, çalışma, iş kurma imkanı tanıdı. Avrupa ise bu seviyeye henüz geliyor mu acaba? Yıllardır Almanya'dasınız, ancak Alman vatandaşlığını almakta zorlanıyorsunuz. Türkiye'deki vatandaşlar da, bir Almanya vizesini alabilmek için çok zorluk çekiyor. Türkiye AB'ye üye olsa bile serbest dolaşım vermeyiz diyorlar. Fikrine ve medeniyetine güvenen ülkeler, yasaklamaz, tersine özgürleştirir.''

Partisinin toparlanma sürecinde olduğunu belirten Kurtulmuş, Saadet Partisi'nin Mart ayındaki yerel seçimlerde "bir uzay aracının rampadan fırlatıldığı gibi, bulunduğu rampadan fırlayacağını" söyledi.

Yaklaşık 3 bin kişinin katıldığı toplantıda, Kurtulmuş'un yanı sıra IGMG Başkanı Yavuz Çelik Karahan ve bazı yöneticiler, boyunlarına poşu takarak Filistin halkına destek verdiklerini gösterdiler.