BIST 10.157
DOLAR 32,36
EURO 34,71
ALTIN 2.391,05
HABER /  GÜNCEL

Kurtulmuş'tan Firuzağa tepkisi: Tam bir IŞİD kafası!

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Firuzağa'da bir etkinliğe yapılan saldırıyla ilgili konuştu.

Abone ol

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, NTV canlı yayınında Funda Görey'in gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

İstanbul Beyoğlu Firuzağa'da bir plakçıda düzenlenen etkinliğe "içki içildiği" gerekçesiyle taş ve sopalarla yapılan saldırıya ilişkin "Son derece çirkin bir saldırıdır. Oruç tahammüldür. Bu maalesef tam bir IŞİD kafasıdır, Türkiye'ye yakışmayan bir görüntüdür." dedi.

FİRUZAĞA'DA NELER YAŞANMIŞTI?

Geçtiğimiz hafta sonu, Cihangir'de Velvet Indieground Records adlı plakçıda düzenlenen dünyaca meşhur Radiohead Grubunun konserini internet üzerinden yayınlandığı sırada içerde alkol alındığı iddiasıyla basıldı. İftardan önce alkol alındığı öne süren yaklaşık 20 kişilik bir grup, Velvet Indieground Records adlı plakçıya girip içerdekilere tepki gösterdi. İçerde bulunan bir kişiyi darp eden grup daha sonra olay yerinden ayrıldı.

SOSYAL MEDYADAN BASKINA TEPKİ

Cihangir'de Velvet Indieground Records'a yapılan baskına sosyal medyadan büyük tepki gösterildi. Saldırı anına ait olduğu öne sürülen görüntü ve başından yaralanmış bir kişinin fotoğrafları paylaşıldı.

SALDIRGANIN İFADESİ ŞOK ETTİ

Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekiplerince, Firuzağa'da bir plakçıda düzenlenen etkinlik sırasında saldırıda bulunduğu gerekçesiyle gözaltına alınan 3 şüphelinin emniyetteki işlemleri tamamlandı. Şüphelilerden biri ifadesinin ardından savcılık talimatıyla serbest bırakıldı.

Sosyal medyadaki görüntülere yansıyan D.B'nin ve dışarda kavgaya karıştığı belirlenen S.T'nin emniyetteki ifadesinde,"Masalar ile insanlar mekanın dışındaydı ve yola taşmışlardı. İnsanların yoldan geçişi engelleniyordu. Aramızda sürtüşme oldu. Gruptan laf atmalar olunca, aramızda kavga çıktı" dediği öğrenildi.