BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47

Kürtçe ilk film vizyona girdi

Kürtçe ilk film vizyona girdi

Türkiye’de kürtçe olan ilk film olma özelliğini taşıyan min dit (ben gördüm)cuma günü vizyona girdi. türkçe altyazılı olarak 10 salonda gösterime girecek filmde diyarbakır’da sıcak çatışmaların yaşandığı günlerde anne ve babasını kaybeden iki çocuğun hikayesi anlatılıyor. ödüllü yönetmen miraz...

Kürtçe ilk film vizyona girdi

Türkiye’de Kürtçe olan ilk film olma özelliğini taşıyan Min Dit (Ben Gördüm)Cuma günü vizyona girdi. Türkçe altyazılı olarak 10 salonda gösterime girecek filmde Diyarbakır’da sıcak çatışmaların yaşandığı günlerde anne ve babasını kaybeden iki çocuğun hikayesi anlatılıyor. Ödüllü yönetmen Miraz Bezar’ın ilk uzun metrajlı filmi ‘Min Dit’te Şenay Orak, Muhammed Al ve Hakan Karsak oynuyor. Min Dit, 46. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin Ulusal Uzun Metrajlı Film Yarışması’nda ilk kez bütün karakterlerin Kürtçe konuştuğu yerli yapım olarak gösterilmiş ve Behlül Dal Jüri Özel Ödülü almıştı. Film, Uluslararası alanda da International Film Festival San Sebastian: Gaztea Youth Award, International Film Festival Ghent: Special Jury Prize, International Filmfest Hamburg: Young Talent Award ödüllerine sahip olarak yurtdışında da Türkiye’yi temsil etti.

Kürtçe ilk film vizyona girdi

Haftanın diğer öne çıkan filmleri Ragıp Savaş, Mine Tugay, Metin Zakoğlu’nun oynadığı “Herkes mi Aldatır?”, kadın ve erkek ilişkilerine aldatma üzerinden farklı bir bakış açısı getiriyor

Kürtçe ilk film vizyona girdi

Heath Ledger, Christopher Plummer’ın oynadığı “Dr. Parnassus/ The Imaginarium Of Doctor Parnassus”ta, şeytanla bir anlaşma yapan doktorun hikayesini anlatılıyor.

Kürtçe ilk film vizyona girdi

Liam Neeson, Ralph Fiennes’in oynadığı “Titanların Savaşı/Clash of the Titans”

Filmin konusu ise şöyle:
"Bir Tanrı olarak doğan ancak insan gibi yetiştirilen Perseus, ailesini yeraltı dünyasının ikinci tanrısı Hades'e karşı korumak konusunda çaresizdir.
Kaybedecek hiçbir şeyi kalmayan Perseus, Zeus'un güçlerini ele geçirebilecek ve dünyada cehennemi yaşatabilecek Hades'e karşı, çok tehlikeli bir görevi yönetmeye gönüllü olur.
Şeytanlarla ve korkunç canavarlarla olan savaşı kazanmanın tek yolu tanrı olarak güçlerini kabul etmek ve kendi kaderini çizmektir."

Filmin Londra galası da yoğun ilgi gördü. Salona girişte yer alan askerler izleyicileri filmin havasına sokarken tüm oyuncular da gecede yerlerini aldı.