BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,98
ALTIN 2.418,18
HABER /  GÜNCEL

Kürt esnaf göstericilere böyle isyan etti

BDP tarafından Taksim'de düzenlenen demokratik tepkileri ve YSK'nın kararını fırsat bilen KCK yandaşları, terör estirdi.

Abone ol

Büfesinin tüm camları indirilen esnafın feryadı: "Ben de Kürt'üm, taş ve molotof neyi çözecek?"

KCK üyesi gruplar, Taksim'den başlayıp Aksaray Metro İstasyonu önünde biten eylemde, güzergâh üzerinde bulunan işyerleri, araçlar, kamu kuruluşları ve okulları taş yağmuruna tuttu. İllegal gruplar, PTT, itfaiye aracı ve Flash TV binasına molotoflu saldırıda bulundu. 44 kişinin gözaltına alındığı eylemin ardından dükkânları saldırıya uğrayan esnaflar tepkili.

Zaman gazetesi protesto gösterilerinde dükkanı zarar gören Kürt kökenli esnafın feryadına yer verdi. Fatih Saraçhane'de büfe işleten Hakan T., terör yandaşlarının otobüs durağının camlarını kırdıktan sonra büfesine saldırmaya başladığını vurguluyor. Büfesinin camlarının yerle bir olduğunu belirten mağdur esnaf, camları taşlandığında yapabildiği tek eylemin kafasını eğmek olduğunu söylüyor.

İLK BAŞTA DESTEKLİYORDU

Dükkânı molotoflu saldırıya uğrayan vatandaş, olayın ardından düzenlenen demokratik eylemleri ilk önce desteklediğini ifade ederken, "Ancak saldırılarla kendi mağduriyetlerini bizim mağduriyetlerimize çevirdiler." diye yakınıyor. Saldırıya uğrayan dükkânın komşusu olan Aydın Çelik, YSK kararının bir provokasyon olduğunu düşünüyor. YSK başkanının kesinlikle istifa etmesi gerektiğini ifade ediyor. Eylemlerin ardından dükkânlara saldırılmasını kabul edilemez olarak niteleyen Aydın Çelik, kendisinin de BDP'li olduğunu vurgulayarak, "Her türlü şiddet yanlış. Birlikte kardeşçe konuşmamız lazım, tepkimizi ortaya koymalıyız. Ama şiddete başvurmamalıyız. Hepimiz el ele birlik olalım, şiddet olmasın." diyor.