BIST 10.056
DOLAR 32,24
EURO 34,82
ALTIN 2.424,16
HABER /  GÜNCEL

Kürt aydınların şok sözleri!

BDP bizi temsil edemez, PKK eşittir KCK diyen Kürt aydınları ilginç açıklamalarda bulundular

Abone ol

KCK oprerasyonlarını yorumlayan ve PKK vesayetindeki BDP’nin kendilerini temsil etmediğini söyleyen Kürt aydınlar, PKK-KCK ilişkisini masaya yatırdı.

Kürt yazar ve aydınlardan Mehmet Celal Baykara, KCK'nın demokratik yapılanmaya giden bir oluşum olduğunu ifade ederek, KCK operasyonlarıyla bu ilerlenin durdurulduğunu belirtti. Baykara "Ben meseleye bu pencereden baktığımı söyleyemem. Çünkü KCK, PKK’dir.PKK’nın yapılanmasıdır." diye konuştu. 

"BDP SİYASET ÜRETEMEZ"

Tahsin Sever ise BDP'nin PKK ile olan ilişkisini şöyle izah ediyor: "Siyasi irade silahı elinde tutanın elindedir. Burada BDP’nin siyaset üretme şansı, inisiyatifi yok, sadece söyleneni yapmak şeklinde yürüyen bir ilişki tarzı var. Hatta zaman zaman kamuoyundan gelen “çözüm önerileri üretin” seslerine, “çözüm bizde değil şuradadır” diyerek adres gösteriyorlar." dedi.

PKK KENDİ VEKİLLERİNİ SEÇTİ

Mehmet Behlül Yavuz ise, "Diyorlar ki, 'BDP Meclis’e gelsin çözelim.' BDP beni temsil etmiyor ki ben Meclis dışındayım, kim beni Meclis’e taşıyacak. PKK kendi adına vekillerini seçti Peki biz ne olacağız? Varsa yoksa PKK konuşuluyor." şeklinde konuştu.

KÜRT SOSRUNU ÇÖZÜLMEZ

Mehmet Behlül Yavuz, "Birtakım demokrat yazarlar diyorlar ki, Kürt sorunu eşittir PKK’dir. Kürt sorununda PKK muhatap alın, müzakere edin, onlarla meseleyi çözerseniz Kürt sorunu çözülmüş olur. Var mı böyle bir şey. PKK’yla PKK sorununu çözerseniz Kürt sorununu çözemezsiniz. PKK’yi dağdan indirebilirsiniz ama sorunu çözmüş olmazsınız. Çünkü o sorunun bir tarafı da ‘ben’ varım ve ben halkım." ifadelerini kullandı.

'KCK ZATEN PKK'DİR'

Star'ın haberine göre, Behlül Yavuz sözlerinin devamında da şu sözlere yer verdi:"KCK zaten PKK’dir. BDP mi var ortalıkta, bunların hepsi PKK’dır. Birbirinden ayrı düşünmemek gerekiyor. KCK’nin yaratıcısı zaten PKK’dir. PKK bir oyun yaptı, KCK illüzyonunu yarattı. Hükümet de aydınlar da halk da PKK’nın bu oyununa geldi. KCK tutuklamaları eğer PKK ismi altında yapılsaydı bu kadar tepki çeker miydi, PKK’nın ne olduğu ortada. Tek bir yapı vardır o da PKK’dır."

"KÜRTLER KENDİ KENDİNİ YÖNETSİN"


Fettah Karagöz ise Kürtlerin kendi kendilerini yönetmesi gerektiğini söyleyerek, şu açıklamalarda bulundu: "Üç senedir bir açılım var ama biz hâlâ açılımın ne olduğunu anlamış değiliz. Doğuştan gelen bazı haklar var ki benim bunları talep etmem bile abestir. Bu benim doğal hakkımdır. Kürt meselesi bir millet meselesidir bunu net ortaya koymak lazım. Kürtlerin bir dili vardır, Kürtlerin bir kültürü vardır, Kürtlerin üzerinde yaşadığı bir coğrafyası vardır. Mesela ben Kürtçenin resmi dil olmasını istiyorum. Ben Kürtlerin yaşadıkları coğrafyada kendi kendilerini yönetmelerini istiyorum. Bu ille de bağımsızlıkla algılanacak bir formül değildir."