BIST 10.046
DOLAR 32,47
EURO 34,85
ALTIN 2.420,03
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kültür Bakanlığı'nda mobbing iddiası!

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik’e, “Kültür ve Turizm Bakanlığı’nda tüm personel kadın-erkek ilişkilerine dikkat etmesi için uyarılmış mıdır?” diye sordu.

Abone ol

Tanrıkulu, Kültür ve Turizm Bakanı Çelik’in yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na sunduğu soru önergesinde, “Basına yansıyan haberlere göre Kültür ve Turizm Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkan Vekilinin 9 Aralık 2014 tarihinde tüm personele, ‘Herkes kadın - erkek ilişkilerine dikkat etsin. Ahlaksızlık yaparsanız, kafanızı koparırım, sizi sürerim. Kadınla erkeği bir arada görmeyeceğim’ dediği iddia edilmektedir” dedi.

Tanrıkulu, şu sorulara yanıt istedi:

“Kültür ve Turizm Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkan Vekilinin personele, ‘Herkes kadın - erkek ilişkilerine dikkat etsin. Ahlaksızlık yaparsanız, kafanızı koparırım, sizi sürerim. Kadınla erkeği bir arada görmeyeceğim’ dediği iddiası doğru mudur?
İddai doğru ise, Kültür ve Turizm Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkan Vekilinin personeli uyarmasının gerekçesi nedir? Kültür ve Turizm Bakanlığı’nda tüm personel kadın-erkek ilişkilerine dikkat etmesi için uyarılmış mıdır?
Kültür ve Turizm Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkan Vekilinin kadın-erkek ilişkileri uyarısı Bakanlık politikası mıdır? Kültür ve Turizm Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkan Vekilinin personele ‘ahlaksızlık yaparsanız, kafanızı koparırım, sizi sürerim’ demesi ile ilgili soruşturma başlatılmış mıdır ya da başlatılacak mıdır?
Kültür ve Turizm Bakanlığında yöneticiler mevzuatı uygulamak yerine, neden, personeli tehdit etmektedir?”