BIST 10.320
DOLAR 32,27
EURO 35,07
ALTIN 2.468,49
HABER /  POLİTİKA

Krize böyle çare buldular

Esnaf kriz nedeniyle iş yapamaz hale geldi. Bu duruma el atan Çekmeköy Belediye Başkan Adayı Hüseyin Avni Sipahi bir kampanya başlattı.

Abone ol

Ekonomik krizin yarattığı tahribat en fazla esnaf ve zanaatkarları etkiledi. Çekmeköy esnafı kriz nedeniyle iş yapamaz, varlığını sürdüremez hale geldi.

Bu dönemde Çekmeköy ilçesinin ekonomisini canlandırmak, esnaf ve zanaatkarın gelişmesini sağlamak için harekete geçen Çekmeköy Belediye Başkan Adayı Hüseyin Avni Sipahi kendi reçetesini buldu ve kampanya başlattı.

''Çekmeköyden yap alışverişini geliştir güzel ilçeni'' adıyla başlatılan kampanyaya start verildi. Bu kampanya ile Hüseyin Avni Sipahi, Çekmeköy ilçesinin cıvıl cıvıl bir yaşam merkezi haline gelmesini hedeflediklerini dile getirdi. Kampanyanın amacı, krizin ve işsizliğin ilçeden uzak tutulmasını sağlamak için, büyük alışveriş merkezlerini tercih eden Çekmeköylüler'in bu çağrıya kulak verip, duyarlılık göstererek alışverişlerini ilçeden yapmalarını sağlamak.

Yüzlerce Çekmeköy esnafının katıldığı kahvaltılı toplantıda bir konuşma yapan Başkan Sipahi ''Esnafımızdan, zanaatkârımızdan kopmamız mümkün değildir onların gelişmesi daha fazla kazanması için böyle bir kampanya başlattık'' dedi.

Sipahi, Çekmeköy halkına, ''Çekmeköyden yap alışverişini geliştir güzel ilçeni'' kampanyasıyla seslenerek sözlerini şöyle sürdürdü;

"Ekonomik kriz daha uzunca bir süre etkilerini hissettirecek gibi görünüyor. Bu süreçte talebin daralması, alışverişlerin azalması, gelirlerin düşmesi, iş yerlerinin kapanması, işsizlik, borç ödemede sıkıntı ve benzeri sorunlarla boğuşmak zorunda olan esnafımız, zanaatkarımız ve serbest meslek erbabımıza destek vermemiz gerekiyor.

Biz Sosyal Sorumlu Belediyecilik anlayışımız gereği bir kampanya başlatıyoruz. Çekmeköy halkını tüm ihtiyaçlarını Çekmeköy'den karşılamak üzere alışverişlerini Çekmeköy'den yapmaya çağırıyoruz."