BIST 10.166
DOLAR 32,37
EURO 34,69
ALTIN 2.399,68
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Kritik teklif Oktay Ekşi'nin elinde

Yemin kriziyle sarsılan Ankara, şimdi de bu görüşmeye kilitlendi. AK Partili iki isim yarın CHP'yi ziyaret ediyor.

Abone ol

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'Yemin etmeyeceğiz' açıklamasından sonra flaş gelişmeler yaşandı. Oktay Ekşi, tutuklu vekillerin serbest kalması için yarın kanun teklifi verecek. Kılıçdaroğlu, yarın Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek ve Haluk İpek ile Meclis Başkanlığı konusunda görüşme yapacaklarını açıkladı.

AK PARTİ İLE RANDEVU

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM Genel Kurul Salonu'na girerken gazetecilerin sorularını yanıtladı. "Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek ile bir görüşmeniz mi olacak?" sorusuna CHP Genel Başkanı, "Evet, randevu istedi. Yarın saat 11.00'de Meclis'te görüşeceğim" dedi.

MHP'YE 'ARKADAŞLARIMIZI SATMAYACAĞIZ' CEVABI

Kılıçdaroğlu, MHP'nin 'yakışmadı' sözüne de cevap verdi. Kılıçdaroğlu, 'Biz arkadaşlarımızı satmayacağız' dedi.

OKTAY EKŞİ KANUN TEKLİFİ VERİYOR

Kılıçdaroğlu yaşanan yemin kriziyle ilgili olarak Meclis grubunda gazetecilere şu önemli açıklamaları yaptı:

"TBMM ve hükümette bir irade oluşursa o andan itibaren parlamentoya gelip yemin ederiz. Yeminli tek milletvekilimiz Oktay Ekşi. Hukukçu kurmayla birlikte kanun teklifi hazırlanıyor. Bu teklifte tutukluluk süreleri ile ilgili düzenleme önerilecek. Böylece içeridekilerin çıkması sağlanacak iktidar evet derse olur" dedi.

YANIT BAŞKAKAN'DAN

CHP kanadından gelen bu sıcak mesajlara yanıt Başbakan Erdoğan'dan geldi. Erdoğan Milliyet Ankara Temsilcisi Fikret Bila'nın sorusunu şöyle yanıtladı:

"Önce tekliflerini ortaya koysunlar değerlendiririz."

ZİYARET NEDENİ NE?

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, TBMM'de grubu bulunan siyasi partilerden randevu istediklerini bildirdi. Çiçek, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşeceğinin hatırlatılması üzerine, ''TBMM'de grubu bulunan partilerden randevu istedik'' dedi. Çiçek, CHP ve MHP yöneticileriyle ''görüş alışverişinde bulunacaklarını'' ifade etti.

Cemil Çiçek, gazetecilerin ''Randevular Meclis Başkanlıyla mı ilgili'' sorusuna ''Evet, Meclis Başkanlığıyla ilgili'' karşılığını verdi.