BIST 10.895
DOLAR 32,18
EURO 34,96
ALTIN 2.504,93
HABER /  GÜNCEL

KPSS adaylarının zor anları

Konya'da KPSS adayını kaybeden veli sınava giriş evrakları kendisinde olunca panik yaşadı.

Abone ol

KONYA'da ortaöğretim ve ön lisans mezunları için yapılan Kamu Personel Seçme Sınavı'nda (KPSS ), genelde sınav saatlerinde veliler, sınava giren çocuklarını beklerken, bu kezde 12 yaşındaki Muhammet Emin Cantürk, annesini bekledi.

Tüm yurtta olduğu gibi KPSS, Konya'da da gerçekleşti. Sınava girecek adaylar didik didik arandıktan sonra sonra salona alındı. Adayların yanında bulunan madeni para, çakmak, anahtarlık, mendil, küpe, tel toka ve izole bantı bırakıp, içeri girdi.

Sınav saatlerinde okul bahçesinde genelde veliler, çocuklarını beklerken bu kez 12 yaşındaki Muhammet Emin Cantürk, annesini bekledi. Ankara'dan oğluyla birlikte geldiğini belirten bir velide, adaylar sınava alınırken, oğlunu yanında görmediği için telaşa kapılıp, ''Oğlumu arıyorum. Bulamıyorum. Sınava giriş belgeleri bendeydi. Sınava geç kaldı. Lütfen yardım edin.'' diyerek gözyaşları içinde görevlilerden yardım istedi.

Bu sırada oğlunun salona girmek için geldiğini görünce rahat bir nefes aldı. Kaşorak gelen bir aday da sınav başladıktan sonra 15 dakikalık geç kalma süresini de aştığı için salona alınmadı. Adaylar sınavda ter dökerken, velilerden bazıları dua, bazıları da gazetede okuyarak beklemeyi tercih etti.