BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,90
ALTIN 2.429,78
HABER /  MEDYA

Koru o kasetlerin kaynağını açıkladı!

Fehmi Koru, dinlemelerin kaynağının yerli olmadığını, Amerika tarafından yapıldığını söyledi.

Abone ol

Fehmi Koru, 30 Mart seçimleri öncesi gündeme gelen ses kayıtlarının yerli olmadığını söyledi. ABD'nin son üç yıl boyunca tek bir ülkeyi tüm yönleriyle takip ettiğini bu ülkenin de Türkiye olduğunu iddia eden Koru, bu zaman diliminde tüm telefon görüşmeleri ve internat trafiğinin kayıt altına alındığını söyledi.

Fehmi Koru, CNN Türk'te katıldığı televizyon programında, ortaya dökülen tape'lerin yerli olmadığını söyledi. Koru'ya göre Türkiye'yi üç yıl boyunca Amerika internet trafiği dahil herşeyi takip etti. İşte Koru'nun açıklamaları;

"Bu dinleme meselesi çok önemli. Ben şuna inanıyorum, son açıklamalarda da Amerika'nın tüm dünyayı dinlediği ortaya çıktı. O gözüküyor ki üç yıl boyunca bir ülkenin tamamını dinlemiş. Yani bir bütün telefon görüşmeleri, tüm internet trafiğini yani herşeyi dinlemişler. Mesala Merkel'i dinlediklerini biliyoruz. Mesala işte Brezilya'nın cumhurbaşkanını dinlemişler. Bunları biliyoruz ortaya çıktığı için.

"TÜRKİYE'Yİ DİNLEDİLER"

Bizde kimleri dinlediklerini bilmiyoruz ama hangi ülke olduğunu bilmiyoruz. Ben o ülkenin Türkiye olduğuna inanıyorum. Liderleri de dinlediler bence, önemli görüşmeleri de. Şu üç dört ay içerisinde ortaya dökülen tape'ler bunları gösteriyor. Bu ortaya çıkan ses kayıtlarının yerli olmadığını savunuyordum. Amerikalılar'ın dinlediği kanaatindeyim."