BIST 9.722
DOLAR 32,54
EURO 34,86
ALTIN 2.425,46
HABER /  DÜNYA

Körfez'de büyük kriz! BAE duyurdu Katar'ın savaş jetleri engelledi

Körfez ülkeleri Katar ve BAE arasında büyük bir gerginlik yaşanıyor. Birleşik Arap Emirlikleri, Katar'a bağlı savaş uçaklarının kendilerine ait bir yolcu uçağını havada engellediğini duyurdu.

Abone ol

Katar'da iktidardaki Al Sani ailesinden Şeyh Abdullah bin Ali'nin, Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) başkenti Abu Dabi'de alıkonulduğu iddiasından sonra Körfez'de bir gelişme daha yaşandı.

Körfez ülkeleri Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) arasında yeni bir kriz patladı.Aralarında yedi ayı aşkın süredir diplomatik ilişki bulunmayan iki ülkeyi karşı karşıya getiren ilk gelişme, El Sani ailesinden Şeyh Abdullah bin Ali El Sani'nin ortaya çıkan görüntüleri oldu. Şeyh Sani, video kaydında ara bulucu olarak geldiği Abu Dabi'de esir tutulduğunu söylüyordu.

Görüntülerdeki açıklamaları reddeden BAE ise, öğle saatlerinde ortalığı karıştıracak haberi duyurdu. BAE'nin açıklamasına göre Katar'a ait savaş uçakları bir yolcu uçağının önünü kesti.

BAE'DEN SERT AÇIKLAMA: Birleşik Arap Emirlikleri tarafından yapılan açıklamada, "Katar'ın davranışı hava sahası barışına büyük bir tehdittir ve uluslararası anlaşmaların ihlalidir" ifadesi yer aldı.

Yolcu uçağının Bahreyn'in başkenti Manama'ya gittiği ifade edildi.

KRİZ HALEN DEVAM EDİYOR

Körfez ülkeleri ve Katar arasında 5 Haziran2017'de patlayan kriz, halen çözülebilmiş değil. Suudi Arabistan, BAE, Bahreyn ve Mısır'ın ambargo uyguladığı Katar'a Türkiye'ye yoğun şekilde destek veriyor.

Şeyh Abdullah, Ağustos 2017'de Suudi Arabistan ile Katar arasındaki hac krizinde ara bulucu rolüyle gündeme gelmişti.

Büyük kriz çıkaracak video kaydı: Şeyh alıkonuldu!