BIST 10.056
DOLAR 32,25
EURO 34,83
ALTIN 2.423,29
HABER /  GÜNCEL

Konyanın meşhur lezzeti

Konya'nın meşhur etli ekmeğinin patentini alan Konya Lokantacılar Odası, malzeme listesini lokantalara astırdı.

Abone ol

Konya'nın meşhur etli ekmeğinin patentini alan Konya Lokantacılar Odası, pidenin içinde kullanılan malzemelerin yer aldığı listeyi de lokantalara astırdı.

Konya Lokantacılar Odası Başkanı Ali Osman Karamercan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, uzunca bir sürecin sonunda, Konya'ya özgü etli ekmeği tescil ettirerek aldıkları patent doğrultusunda, pide yapımında kullanılan malzemelerin listesini hazırladıklarını kaydetti.

UZUNLUĞU 90, GENİŞLİĞİ 20 SANTİMETRE OLACAK Kalite etli ekmek üretiminde malzeme yönünden, önemli bir tarım merkezi olan Konya'daki şartların bir başka yerde sağlanmasının oldukça güç olduğunu, Konya'da etli ekmeği üretenlerin bazı kurallara uyması gerektiğinin altını çizen Karamercan, şunları kaydetti:

''Konya etli ekmeğinin patent bilgilerinde yer alan özellikleri, 180 gram hamur, 100 gram et ve 100 gram kıyılmış sebzeden oluşmasıdır. Et, düve etinin kaburga ve boşluk kısımlarından alınmalıdır. Bu et, etli ekmeğimize özel bir lezzet kazandırıyor. Lokantalarımıza bu etleri özel olarak getirtiyoruz. Sebzenin içinde ise yeşil biber, soğan ve maydanozun yer alması gerekir. Bu sebze karışımı et ile yoğrulur ve azami 90 santimetre uzunluğunda, 20 santimetre genişliğinde Konya etli ekmeği elde edilir. Tüm bu özelliklerin ustalıkla bir araya getirilmesi sonucunda tescilli Konya etli ekmeğinin eşsiz lezzetine ulaşılabilir.''

Karamercan, patentini aldıkları etli ekmeğin temel özelliklerinin yer aldığı listeyi kendi iş yeri başta olmak üzere, tanıtım amaçlı olarak Konya'daki bazı lokantalarda müşterilerin göreceği yere asılmasını sağladıklarını belirtti. Halen devam eden Mevlana'nın Vuslat Yıldönümü etkinliklerini, kurallara uygun olarak yapılmış tescilli Konya etli ekmeğinin tanıtımı için bir fırsat olarak gördüklerini belirten Karamercan, patentten doğan hakların yasal olarak kullanımı konusunda da önemli adımlar atmaya hazırlandıklarını sözlerine ekledi.