BIST 9.998
DOLAR 32,37
EURO 34,90
ALTIN 2.398,94
HABER /  GÜNCEL  /  EMLAK

Konut alınacak en iyi 10 adres

Financial Times, bu dönemde ’güvenli’ bir biçimde yatırım yapılabilecek 10 yeri seçti. Listede Türkiye de var.

Abone ol

İngiliz ekonomi gazetesi Financial Times (FT), ekonomik kriz nedeniyle ev fiyatlarının önemli ölçüde gerilediği bu dönemde parası olanlara emlak yatırımı yapmalarını önerdi ve 10 adres belirledi.

Belek, Altınkun, Bodrum

Listeye 9’uncu sıradan giren Türkiye için "Türkiye ikinci ev piyasası olarak hızlı bir biçimde yükseliyor. Araştırmaya değer yerler arasında Belek, Altınkum ve Bodrum civarındaki bölgeler de var" diye yazdı.

Yabancıya çoğunlukla açık

Türkiye için "Uzun ve güzel sahilleri ile Türkiye, ikinci ev piyasası olarak hızlı yükseliyor" denilen haberde şu ifadeler kullanıldı: "Türkiye’de ikinci ev piyasası şimdiye kadar daha çok kitlesel ve orta gelir grubuna yönelik olmakla birlikte yüksek kaliteli projeler de ortaya çıkmaya başladı.

Yabancı alıcıların, stratejik, dini veya kültürel önemi olan yerleri almaları konusunda sınırlamalar olsa da piyasa büyük ölçüde yabancılara açık. Türkiye’de sahil yerlerinde metrekare fiyatlar 1200-1600 Euro arasında değişiyor. Araştırmaya değer yerler arasında Belek, Altınkum ve Bodrum civarındaki en az gelişmiş bölgeler de var."

FT’ye göre yatırım yapılabilecek en iyi 10 adres

Londra

Paris

New York

Karadağ

Mallorca

Avusturya Alpleri

Güney Kıbrıs

Kosta Rika

Türkiye

Cambridge