BIST 10.320
DOLAR 32,26
EURO 35,08
ALTIN 2.465,65
HABER /  GÜNCEL

Kontörüm bitti konuşamadım

Tüm Türkiye, 9 evladının acısını yüreğinde yaşıyor. Bu öyle bir ateş ki sadece düştüğü yeri değil Türkiye'yi yaktı!

Abone ol

Türkiye'nin yine yüreği yandı. Diyarbakır'ın Lice ilçesinde kanlı terör 9 askerimizi şehit etti... Acı haber yine tez ulaştı, şehit ailelerinin evinden ağıtlar yükseldi...

Şehit olan 9 askerden biri de Mehmet Ali Karaduman'dı... Şehit Er Karaduman'ın babası Kamil Karaduman, olayı öğrendikten sonra fenalaştı. Hastaneye kaldırılan baba doktor kontrolüne alındı.



ŞEHİT ER ONUR GÖRMEZ'İN AYDIN'IN ÖMERLER
KÖYÜNDEKİ EVİNDE BÜYÜK ÜZÜNTÜ YAŞANIYOR
BABA KAMİL GÖRMEZ: 
''KONTÜRÜM BİTTİĞİ İÇİN SON GÖRÜŞMEMİZ 
YARIDA KESİLDİ''

[PAGE]


ŞEHİT ER: ONUR GÖRMEZ
AYDIN/ÖMERLER KÖYÜ

BEN YANDIM BAŞKALARI YANMASIN

Onur Görmez'in ailesinin yaşadığı Aydın'ın Karpuzlu ilçesine bağlı Ömerler köyünde büyük üzüntü var.

Şehidin annesi Nursel Görmez, ''Artık yeter, ben yandım başka analar yanmasın'', ''Oğlum kokunu çok özledim'', ''Ben sana doyamadım oğlum'' şeklinde ağıtlar yaktı.

KONTÖR BİTTİ KONUŞAMADIK

Şehit babası Kamil Görmez ise oğluyla önceki gece telefonda görüştüğünü anlatarak, ''Bize telefonda operasyona gideceğini ve şehit düşme ihtimali bulunduğunu söyledi. Akrabalarının onu aramasını istedi. Kontürüm bittiği için 2 dakika konuşabildik ve görüşmemiz yarıda kesildi. Hala şehit olduğuna inanamıyorum. Vatan sağ olsun'' dedi.



"BEN ŞEHİT KARDEŞİ OLMAK
İSTEMEDİM Kİ" DEYİP AĞLADI...

[PAGE]


ŞEHİT ER: ONUR GÖRMEZ
AYDIN/ÖMERLER KÖYÜ


BEN ŞEHİT KARDEŞİ OLMAK İSTEMEDİM Kİ...

Şehidin ilköğretim 8. sınıfa giden kız kardeşi Tennur Görmez ise ağabeyinin öldüğüne inanamadığını ifade etti.

Ağabeyinin fotoğrafına sarılan Tennur Görmez, ''Ben şehit kardeşi olmak istemedim ki'' diyerek ağladı.



BABASI YOKTU...
AİLENİN DİREĞİ OYDU...
ORTOPEDİK ÖZÜRLÜ İKİ KARDEŞİNE BAKIYORDU...
ER ZEYNEL DİREKÇİ GERİDE BÜYÜK ACI BIRAKTI... 

[PAGE]


ER ZEYNEL DİREKÇİ
GAZİANTEP


İKİ YIL ÖNCE BABASI ÖLDÜ

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde terörist saldırı sonucu şehit olan 9 askerden Zeynel Direkçi'nin ailesinin yaşadığı Gaziantep'teki evde yas tutuluyor.

Şehit Er'in annesi Sultan'ın Şehitkamil ilçesine bağlı Sinan köyüne gittiği, acı haberi aldıktan sonra evine dönmek üzere yola çıktığı öğrenildi. Baba Muzaffer Direkçi'nin ise 2 yıl önce geçirdiği rahatsızlık sonucu vefat ettiği bildirildi.

Şehit erin kardeşleri ortopedik özürlü Berivan (5), Ahmet (9),Mehmet ve Ali acı haberi alınca ağlamaya başladılar.

5 AY 5 GÜNLÜK ASKERDİ

Şehit Direkçi'nin Lice'deki birliğine 2 ay önce katıldığını belirten aile yakınları, ''Askere gitmeden önce kuruyemiş dükkanında işçilik yapıyordu. Henüz 5 ay 5 günlük askerdi. Şehidimizin bir de ortopedik özürlü kız kardeşi var. İşçi emeklisi olan baba Muzaffer de 2 yıl önce öldü'' dediler.


ŞEHİT AİLESİ KAPIDA ASKERLERİ GÖRÜNCE;
"EYVAH YİNE Mİ ŞEHİT VERDİK" DİYEREK
FERYAT ETTİ...

[PAGE]


ER EMRAH POLAT
AYDIN/NAZİLLİ

EYVAH! YİNE Mİ ŞEHİT VERDİK

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde terörist saldırı sonucu şehit olan 9 askerden Emrah Polat'ın ailesinin yaşadığı Aydın'ın Nazilli ilçesinde yas tutuluyor.

Kapıda yetkilileri gören şehidin annesi Nuran ile babası Yaşar Polat, ''Eyvah, bir şehit daha mı verdik?'' dediler. Şehidin anne ve babası, ''Dayın o mertebeye ulaşmıştı, Yaşar'ım sen de mi şehitsin?'' sözleriyle ağıt yaktı.

Şehit Er Emrah Polat'ın dayısı Bülent Özçelik'in de Kayseri'de görevliyken 1995 yılında şehit olduğu öğrenildi. Şehit erin aslen Kars Sarıkamış doğumlu olduğu ve yıllar önce ailesiyle birlikte Nazilli'nin Muammer Aksoy Mahallesi'ne yerleştiği bildirildi.



ASKERE GİDERKEN "BU KÖYE
BİR BAYRAK DİKECEĞİM" DEMİŞTİ... 

[PAGE]


ER MİKTAT BEDER
TRABZON/ÇİÇEKLİ KÖYÜ

BU KÖYE BİR BAYRAK DİKECEĞİM DEMİŞTİ

Diyarbakır'ın Lice ilçesindeki terörist saldırıda şehit olan komando er Miktat Beder'in 5 aylık asker olduğu bildirildi.

Haberi aldıktan sonra gözyaşlarına boğulan anne Fatma Beder, ''Oğlum askere giderken 'Bu köye bir bayrak dikeceğim'' diyerek gitmişti'' diye ağıt yaktı.

Gözyaşlarını tutamayan baba Mustafa Beder de bir süredir oğluna telefonla ulaşmaya çalıştığını ama görüşemediğini söyledi. Beder ailesinin 3 çocuğundan en büyüğü olan Miktat Beder'in Kayseri Komando Tugayı'ndaki acemilik döneminin ardından Diyarbakır'da görev yaptığı ve 5 aylık asker olduğu öğrenildi.



ŞEHİT UZMAN ÇAVUŞ
GERİDE 2 ÇOCUK BIRAKTI...

[PAGE]


UZMAN ÇAVUŞ SALİH AKYÜREK
YOZGAT/SORGUN

ŞEHİT GERİDE 2 YAVRU BIRAKTI

Diyarbakır'ın Lice ilçesindeki terörist saldırıda şehit olan Uzman Çavuş Salih Akyürek'in Yozgat'ın Sorgun ilçesinde yaşayan yakınları, cenaze töreni için Ankara'ya gitti.

Uzman Çavuş Salih Akyürek'in (31) şehit olduğu haberini alan Yozgat'ın Sorgun ilçesi İncesu köyündeki dedesi Osman Kaya (65) ile anneannesi Gülhanım Kaya (63) büyük üzüntü yaşadı. Şehidin dedesi ve anneannesi, özel otomobille Ankara'ya gitti.

Köyde oturan şehidin yakınlarından Ramazan Kızıl, Uzman Çavuş Akyürek'in yaklaşık 20 yıl önce anne ve babasıyla köyden ayrıldığını söyledi. Köyde sadece dedesi ve anneannesinin kaldığını ifade eden Kızıl, onların da cenazenin defnedileceği Ankara'ya gittiklerini bildirdi.

Şehit Uzman Çavuş Salih Akyürek'in evli ve 2 çocuk babası olduğu öğrenildi.



Şehit Akyürek yıllar önce köyüne gittiğinde bu fotoğrafı çektirmişti. (Sol baştaki)

ŞEHİT ANNESİ;
''YANIYORUM, İÇİM YANIYOR, GİTTİ GÜZEL
EVLADIM, ŞEHİT OLDU''

[PAGE]


JANDARMA UZMAN ÇAVUŞ
İLHAMİ HARDAL/KİLİS

ŞEHİT ANNESİNİN FERYADI;
"GİTTİ GÜZEL EVLADIM..."

Diyarbakır'ın Lice ilçesindeki terörist saldırıda şehit olan Jandarma Uzman Çavuş İlhami Hardal'ın Kilis'teki baba evinde yas var.

33 yaşındaki İlhami Hardal'ın 8 yıllık uzman çavuş olduğu ve 6 yıldan bu yana Lice'de görev yaptığı belirtildi.

ÇOCUĞUNU GÖREMEYECEK

Bir çocuk babası şehit Uzman Çavuş Hardal'ın eşi Seval Hardal'ın ikinci çocuğuna hamile olduğu, haberini aldıktan sonra Diyarbakır Asker Hastanesinde tedavi altına alındığı öğrenildi.

Oğlunun şehit olduğu haberini alan anne Hatice Hardal, sık sık sinir krizleri geçirirken, ''Yanıyorum, içim yanıyor, gitti güzel evladım, şehit oldu'' şeklinde ağıtlar yaktı.Şehit Uzman Çavuş İlhami Hardal'ın 4 kardeş oldukları ve küçük kardeşi Ahmet Hardal'ın askerlik görevini yapmak üzere 15 gün sonra görev yerine gideceği ifade edildi.


ANNE-BABA HABERİ DUYUNCA
BAYGINLIK GEÇİRDİ...
KARS'DA YAS VARDI...
 

[PAGE]

ŞEHİT ER ERDAL ORAL
KARS/KAĞIZMAN
ANNE VE BABASI HABERİ ALDIKTAN
SONRA FENALAŞARAK HASTANEYE KALDIRILDI

Diyarbakır'ın Lice ilçesindeki terörist saldırıda şehit olan Er Erdal Oral'ın Kars'ın Kağızman ilçesinde yaşayan anne ve babası, haberi haberi aldıktan sonra fenalık geçirmesi üzerine hastaneye kaldırıldı.

Kağızman ilçesine bağıl Çengilli köyünde yaşayan baba Rasim Oral ve anne Mahire Oral, çocukları Erdal Oral'ın terörist saldırıda şehit düştüğü haberi verilmesi üzerine fenalaştı. Ambulansla Kağızman Devlet Hastanesine kaldırılan baba Rasim Oral ve anne Mahire Oral, müşahede altına alındı.

Serum takılan acılı anne ve kalp hastası olduğu öğrenilen baba Oral'ın, sağlık durumunun iyi olduğu, bir süre hastanede müşahede altında tutulacağı belirtildi. 

SON KEZ AİLESİNİ ZİYARETE
GELMİŞTİ... BİR DAHA GÖRÜŞEMEYECEKLER...

[PAGE]

ŞEHİT ER MURAT ÇAVDAR
İSTANBUL/BEYKOZ

BABA OCAĞINDA GÖZYAŞI VE
AĞIT VAR


Diyarbakır'ın Lice ilçesindeki terörist saldırıda şehit olan er Murat Çavdar'ın Beykoz'daki evinde büyük üzüntü yaşanıyor. 

Çavdar'ın, Paşabahçe Soğuksu Mahallesi Ede Sokak'taki evinde gazetecilere duygularını anlatan baba Ergün Çavdar, oğlunun bir ay önce izine geldiğini belirterek, ''İzninin bitiminde havalimanından yolcu ettik. Gidince aramasını istemiştim. Diyarbakır'a gittiğinde beni aradı. Ondan sonra bir daha görüşemedik. Sonra bu haberi aldık'' diye konuştu. 

''Neler hayal ettim, başıma neler geldi'' diyen Ergün Çavdar, oğlunun terhisine 3-4 ay kaldığını ifade ederek, ''Ağustos'ta tezkere alacaktı. Annesi perişan vaziyette. Oğlumun cenazesinin buraya getirilmesi ve şehitliğe defnedilmesi benim için büyük bir onurdur'' şeklinde konuştu. 

Şehit Er Murat Çavdar'ın büyük üzüntü yaşayan annesi Kezban ve kardeşleri Özlem ile Derya Çavdar doktor kontrolünde tutuluyor. Bu arada, askere gitmeden önce kuaför olarak çalıştığı öğrenilen şehit Murat Çavdar'ın evinin önüne ve yakındaki köprünün üzerine Türk Bayrağı asıldı.





Ailesine bıraktığı son askerlik hatırası... (soldan ikinci)