BIST 10.169
DOLAR 32,37
EURO 34,72
ALTIN 2.400,26
HABER /  DÜNYA

Konsolosluk saldırısında ölenler anıldı

Beyoğlu’ndaki İngiltere Başkonsolosluğu’na 20 Kasım 2003’te düzenlenen bombalı saldırıda hayatını kaybedenler, düzenlenen törenle anıldı. Ko...

Abone ol

Beyoğlu’ndaki İngiltere Başkonsolosluğu’na 20 Kasım 2003’te düzenlenen bombalı saldırıda hayatını kaybedenler, düzenlenen törenle anıldı. Konsolosluk duvarına çelenk koyan İngiltere Dışişleri Bakanı William Hague, Türk halkına verdiği destek için teşekkür etti.
İngiltere Başkonsolosluğu’nda düzenlenen törene İngiltere Dışişleri Bakanı William Hague, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, ölen ve yaralananların yakınları katıldı.
Tören öncesi İngiltere Dışişleri Bakanı William Hague ve beraberindekiler, patlamanın olduğu duvarın önüne çelenk bıraktı.
Daha sonra açıklama yapan William Hague, saldırıda ölenleri anmak için toplandıklarını belirterek, Birleşik Krallık Konsolosluğu ve Büyükelçiliği olarak Türk halkına verdikleri destekten dolayı teşekkür etti.

İSTANBUL’DAKİ BOMBALI SALDIRILAR
İstanbul’da 15 ve 20 Kasım 2003 tarihlerinde bomba yüklü araçlarla önce Neve Şalom ve Beth İsrael Sinagogu’na, ardından da İngiltere Başkonsolosluğu ile HSBC Bank’a saldırı düzenlenmişti. 4 saldırıda da 57 kişi hayatını kaybetmiş, yaklaşık 700 kişi de yaralanmıştı. İngiltere’nin Türkiye Büyükelçisi Roger Short ve tiyatro sanatçısı Kerem Yılmazer de saldırılarda hayatını kaybetmişti.
(İHA)