BIST 9.722
DOLAR 32,52
EURO 34,80
ALTIN 2.430,01
HABER /  DÜNYA

Kongre başka Beyaz Saray başka

Türkiye'nin terörle mücadelede yaptığı katkıya teşekkür eden ABD yönetimi, bir yandan da kongreyi gerekçe gösteriyor.

Abone ol

ABD, Türkiye'nin terörle mücadelesine destek vermeye devam edeceğini ancak insansız uçakların Ankara'ya satışına Kongre'nin karar vereceğini açıkladı.

Türkiye'nin terörle mücadele çabalarının parçası olarak insansız hava araçları dahil olmak üzere ilave kaynaklar satın almaya olan ilgisinin farkında olduklarını belirten Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışman yardımcısı Ben Rhodes, "Bu, sadece Türkiye ile değil, Kongre ile de görüşmemiz gereken bir konu'' dedi.

ABD Başkanı Barack Obama, Türkiye Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, görüşmesinde terörle mücadelede işbirliği konusunun ele alındığını hatırlatan Rhodes, ''Tabii ki Türkiye'nin terörle, PKK ve diğer herhangi bir grupla mücadele çabalarını destekliyoruz. Türkiye'nin bizim El Kaide ile mücadele çabalarımıza desteğini memnuniyetle karşıladığımız gibi'' şeklinde konuştu.

"Terörle mücadele çabalarının parçası olarak Türkiye'nin insansız uçaklar dahil olmak üzere ilave kaynaklar satın almaya olan ilgisinin tabii ki farkındayız" diyen Beyaz saray Ulusal Güvenlik Danışman yardımcısı Ben Rhodes, "Genel anlamda Türkiye'nin terörle mücadele çabalarının destekçisiyiz. Bu spesifik potansiyel desteği ise Kongre ile istişare ederek değerlendirmek zorundayız'' dedi.

'EKONOMİK İŞBİRLİĞİ DE KONUŞULDU'
NATO zirvesindeki, Obama-Gül görüşmesinde Türkiye ve ABD arasındaki ticari ve ekonomik bağların nasıl artırılabileceği konusunun da masaya yatırıldığını ifade eden Rhodes, ABD'nin Türkiye ile daha fazla ekonomik işbirliğinin faydasına inandığını söyledi.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışman Yardımcısı Ben Rhodes, görüşmede NATO'nun gündemindeki konuların da ele alındığını sözlerine ekledi.