BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  DÜNYA

Komşudaki yangın kontrolden çıktı

Yunanistan'ın başkenti Atina yakınlarındaki çalı ve orman yangını akşam saatlerinde yeniden başladı.

Abone ol

Yunanistan'ın başkenti Atina yakınlarındaki çalı ve orman yangınında gün boyu süren yangın söndürme çalışmaları sonucunda yer yer kontrol altına alınan bazı noktaların, akşam saatlerinde yangın söndürme uçak ve helikopterlerin geri çekilmesiyle yeniden alevlendiği bildirildi.

Yunan basın-yayın organları, bölgede esen ve yangının genişlemesine yol açan sert rüzgarın gece saatlerinde hafiflemesine rağmen, bazı cephelerde yeniden alevlenmeler olduğunu duyurdu.

Atina'nın Kuzeydoğusunda yer alan ''Marathonas'', ''Pentelis'', ''Varnava'' ve ''Rodopolis''de gün boyu sürdürülen yangın söndürme çalışmaları sonucunda belirli bir oranda yavaşlayan yangınların gece saatlerinde yeniden alevlendiği belirtilen haberlerde, özellikle ''Dionisos'' bölgesindeki yangının genişlemesi durumunda Atina'nın banliyölerinden ''Ekali'' semtinin ciddi yangın tehlikesiyle karşı karşıya kalacağı kaydedildi.

Yangının başlama noktası olan Atina'nın yaklaşık 40 kilometre kuzeydoğusundaki Grammatikos bölgesinde yeniden alevlenen yangının ''Nea Makri'' kasabasını tehdit ettiği bildirildi.

Yunan televizyonları, yangın bölgelerinden gün boyu sürdürdükleri canlı yayınlarda, ''Atina'nın Kuzeydoğusuna yarım ay şeklinde yayılan 45 km genişliğindeki ateşten çemberin ikinci gecede de bölge halkının kabusu olduğunu'' kaydetti.

Bu arada, İtfaiye teşkilatından yapılan açıklamada, Fransa'dan gönderilen iki yangın söndürme uçağı ile Güney Kıbrıs Rum Kesimi'nin gönderdiği bir helikopter ve dört adet yangın söndürme aracının akşam saatlerinde Atina'ya ulaştığı, yarın sabahtan itibaren de söndürme çalışmalarına katılacakları bildirildi.

Haberlerde, Cuma gecesinden bu yana devam eden yangından 12 bin hektarın üzerinde çalılık, ormanlık ve tarım arazisinin etkilendiği, kesin sayısı henüz bilinmemekle birlikte çok sayıda konut, iş yeri ve aracın da yandığı kaydedildi.