BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  DÜNYA

Köfteci cinayetini noktalı mesaj çözdü

Konya’da tüfekle vurularak öldürülen köftecinin cinayeti, köftecinin cep telefonundan ailesine atılan mesajla çözüldü. Katil zanlısının hede...

Abone ol

Konya’da tüfekle vurularak öldürülen köftecinin cinayeti, köftecinin cep telefonundan ailesine atılan mesajla çözüldü. Katil zanlısının hedef saptırarak cinayeti daha önceden husumeti olduğu öğrenilen çocukluk arkadaşına yüklemek için mesajda ve köftecinin cebinden çıkan şikayet dilekçesinde ismini yazdığı belirlendi.
Olay, iki gün önce akşam saatlerinde merkez Selçuklu ilçesi Aşağı Pınarbaşı Mahallesi Aliya İzzetbegoviç Caddesi üzerinde bulunan boş bir tarlada meydana gelmişti. Edinilen bilgiye göre, Akıncılar Mahallesi Akıncılar Parkı içerisinde seyyar köfteci olduğu öğrenilen Ramazan Işıldak, 2 gün önce ortadan kayboldu. Ramazan Işıldak’ın telefonundan saat 13.30 sıralarında kardeşi, annesi ve babasının cep telefonlarına atılan, “Abi.kurtar.beni.Ö…Ç...kaldırdı.dağa.gidiyoruz.şikayet.et.” mesajının ardından ağabeyi Ali Işıldak saat 14.30 sıralarında Özalkent Polis Merkezine giderek başvuruda bulundu. Polis kayıp olan genci bulmak için araştırma yaparken, akşam saatlerinde boş araziyi gezen birkaç kişi tarafından Ramazan Işıldak’ın cansız bedeni bulundu. Olay yerine giden polis ekipleri yaptıkları incelemeler sonucunda Ramazan Işıldak’ın tüfekle vurularak öldürüldüğünü belirledi. Cinayeti çözmek için çalışma başlatan Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, Ramazan Işıldak’ın evinde, iş yerinde ve cebinden çıkan şikayet dilekçesinde yazan Ö.Ç’yi araştırmaya başladı.

MESAJDA HER KELİMENİN ARASINA KONAN NOKTA ŞÜPHE UYANDIRDI
Yapılan incelemeler sırasında Ramazan Işıldak’ın cep telefonundan atılan mesajdan şüphelenen polis, kaçırılan bir kişinin her kelimenin arasına nokta koyarak mesaj atma ihtimalinin çok düşük olduğu üzerinde durdu. Cinayetin olduğu gün birlikte olduğu kişileri belirleyen polis, köfte tezgahını almak istediği için aralarında husumet olduğu öğrenilen inşaat işçisi B.D. (30) ile birlikte olduğunu tespit etti. Cinayeti işledikten sonra Ramazan Işıldak’ın evine gittiği öğrenilen B.D’yi gören baba, ’oğlumu sen kaybettin’ diyerek polis merkezine götürdü. Polis merkezinde yapılan sorgusunda B.D’nin Ramazan Işıldak’la saat 11.00 sıralarında ayrıldıklarını söylediği öğrenildi. Yapılan araştırmalar sonucu B.D. ve Ramazan Işıldak’ın saat 12.30 sıralarında Meram Sanayi içerisinde beraber oldukları belirlendi. Polis tarafından takip edilen B.D, şüpheli hareketleri sonucu gözaltına alındı. Sorguya alınan B.D’nin Ramazan Işıldak’ı öldürdüğünü itiraf ettiği öğrenildi. Olaydan sonra Ramazan Işıldak’ı tarlaya atan B.D’nin av tüfeğinin ise saklaması için arkadaşı U.Y’ye (26) verdiği belirlendi. Polis U.Y’yi gözaltına alırken Bosna Hersek Mahallesi’nde bulunan evinde arama yaparak suç aleti olan tüfeği ele geçirdi. Köfte arabasını Ramazan Işıldak’tan almak için cinayeti işlediği iddia edilen B.D., Ramazan Işıldak’ın cep telefonundan mesajı attıktan sonra cesedi Bosna Hersek Mahallesi’nde bulunan kanala attığını itiraf ettiği öne sürüldü. Olay günü Ramazan Işıldak’la B.D’nin otomobilinde bulunan tüfeği deneyelim diyerek tarlaya götürdüğü daha sonra köfteciye ateş ettiği belirlendi.

ŞİKAYET DİLEKÇESİNİN BİR ÖRNEĞİ ZANLININ ARABASINDA ÇIKTI
Köftecinin öldürülmesinin ardından cinayeti çözen polisler zanlı B.D’nin evinde ve arabasında arama yaptı. Polis tarafından yapılan aramalarda, Ramazan Işıldak’ın cebinden çıkan Ö.Ç’nin tehdit ettiğine dair şikayet dilekçesinin bir örneğini de B.D’nin arabasında buldu. Ramazan Işıldak’ın cebinden çıkan dilekçede yazan Ö.Ç’nin katil zanlısı B.D’nin çocukluk arkadaşı olduğu öğrenildi. Zanlı B.D’nin daha önce Ö.Ç’nin ehliyetini çalarak trafik cezası yediği bu yüzden de mahkemelik oldukları belirlendi. Zanlı B.D’nin mesaja ve dilekçeye arkadaşının ismini yazarak cinayeti onun üzerine yıkmaya çalıştığı ileri sürüldü.
Asayiş Şube Müdürlüğü’ndeki işlemlerin ardından cinayet şüphelisi B.D. ve tüfeği saklayan U.Y. ve şikayet dilekçesinde bulunan Ö.Ç., Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonar adliyeye sevk edildi.
(İHA)