BIST 9.525
DOLAR 32,58
EURO 34,73
ALTIN 2.497,76
HABER /  EKONOMİ

KOBİ'lere destekte ayrıntılar netleşti

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın açıkladığı KOBİ'lere ikinci destek paketinde ayrıntılar netleşti.

Abone ol

Türkiye Bankalar Birliği (TBB), KOBİler için, ciro ve faaliyet alanına göre değişmek üzere kullandırdığı 1.5 milyon liraya kadar kullandırılan kredinin üst limitini 5 milyon liraya yükselttiğini duyurdu.

TBB’den yapılan açıklama şöyle:

“KOBİ Değer Kredisi azami kullanım miktarının artırılması hakkında Kamuoyu Duyurusu 6 Mart 2019 Birliğimiz tarafından 1 Mart 2019 tarihinde KOBİ Değer Kredisi - 2 hakkında yapılan kamuoyu duyurusunda; ‘kredilerin, ciro ve faaliyet alanına göre değişmek üzere azami olarak 1.5 milyon lirayakadar kullandırılabileceği’ belirtilmiştir.

“Hazine ve Maliye Bakanlığımızın, pakete gösterilen ilgi karşısında yapmış olduğu değerlendirme sonucunda, kullandırılabilecek azami miktar güncellenerek 5 milyon liraya yükseltilmiştir.”

Krediler; ciro ve faaliyet alanına göre değişmek üzere azami 5 milyon liraya kadar kullandırılabilecek. Kredilere Hazine destekli Kredi Garanti Fonu (KGF) kefaleti sağlanacak.

Kredilerde vade, altı ayı anapara ödemesiz olmak üzere, toplam 36 ay olarak belirlendi. Kredilerde aylık yüzde 1.54, yıllık yüzde 18.48 faiz uygulanacak.