BIST 10.083
DOLAR 32,44
EURO 34,82
ALTIN 2.439,16
HABER /  DÜNYA

Kobani'de temizlik! IŞİD 42 köyden atıldı!

Kobani şehir merkezini IŞİD'ten temizleyen Kürt güçleri tarafından kontrol edilen köy sayısının 42’ye ulaştığı öğrenildi.

Abone ol

Kobani'den gelen son dakika bilgilerine göre YPG öncülüğündeki Kürt güçleri şehrin merkezinden sonra köylerinde de hızla ilerliyor.

Kobani’de Kürt güçleri tarafından IŞİD’den alınan köy sayısının 42’ye ulaştığı bildirildi.

IŞİD CEPHANESİZ KALDI
 
Kobani’de bulunan Rûdaw muhabiri, Kürt güçleri tarafından kontrol edilen köy sayısının 42’ye ulaştığını ve IŞİD mensuplarının bölgede cephanesiz kaldığını söyledi.

Operasyonların aralıksız sürdüğünü belirten muhabirimiz, Helınce köyünde 8 IŞİD’linin öldürüldüğünü aktardı.

4 IŞİD'Lİ CESEDİNDEN TC KİMLİĞİ ÇIKTI
 
Öldürülen kişilerden 4’ünün siyahi olduğu belirtilirken, 4’ünün de üzerinde Türkiye Cumhuriyeti kimliği çıktığı kaydedildi.
 
IŞİD örgütü mensuplarının Kobani kent merkezine yakın köylerden çatışmadan çekildiği gelen bilgiler arasında.
 
Öte yandan Suruç’ta bulunan Kobanililer’in evlerine dönmesine izin verilirken, geri dönüşlerine ise izin verilmediği belirtildi.

BİN BİNA BOMBALANDI

ABD’nin öncülüğündeki koalisyon güçlerinin, Kobani’de IŞİD’in ele geçirdiği bin binayı bombaladığı bildirildi.
 
Birleşik Ortak Görev Gücü’nden yapılan diğer açıklamada da, hava saldırılarının başladığı Ağustos 2014’ten bu yana Kobani civarında IŞİD mevzilerine 700’den fazla saldırı düzenlendiği bildirildi.
 
Saldırılarda örgütün 280’in üzerinde muharebe mevzisinin ve kontrolündeki bin binanın yıkıldığı aktarılan açıklamada, IŞİD’e ait 60’tan fazla silahlı kamyonetin, çok sayıda tankın, silah sisteminin ve diğer askeri teçhizatların kullanılmaz hale getirildiği ifade edildi.