BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Kobani'de son dakika PYD saldırıya geçti

Kobani'den gelen son dakika haberlerine göre IŞİD iki gündür kentin doğusunda ilerleme kaydedemiyor, PYD ise savunmadan saldırıya geçmiş durumda.

Abone ol

Kobani'den son dakika gelişmeleri

Kobani'de IŞİD ve PYD güçleri arasındaki çatışmalar şiddetini yitirmiyor. Bölgeden gelen son haberlere göre, IŞİD iki gündür kentin Doğu'sunda ilerleme kaydedemedi. Kürt kaynaklara göre kentin yüzde 30'u IŞİD'in eline geçmiş durumda ancak yüzde 70 oranında hakimiyet PYD'nin elinde. 

PYD SALDIRIYA GEÇTİ

PYD'nin ilan ettiği Kobani Kantonu Savunma Bakanlığı yardımcılarından Öcalan İso, IŞİD'in dünden beri kentin Doğu girişi olan bölgede hiçbir ilerleme kaydetmediğini savundu. İso, bugün itibariyle savunmadan saldırıya geçildiğini söyledi.

100 IŞİD MİLİTANI ÖLDÜ

IŞİD'e karşı Kerkük, Musul, Sincar'da düzenlenen hava ve kara operasyonlarında toplam 100 IŞİD militanı öldü, 67'si yaralandı.

KENTİN YÜZDE 70'İ PYD'NİN ELİNDE

Kobani kantonu Eşbaşkanı Enver Müslim Kobani'nin yüzde 70'inin ellerinde, yüzde 30'unun da IŞİD militanlarının denetiminde olduğunu söyledi.

BBC Türkçe'ye konuşan Enver Müslim "Doğu, batı, güney cehpelerinde çok şiddetli çatışmalar var. Ağır silahlarla saldırılyorlar. Rakka, Mındıc, Telabiyad ve Ceraplus'tan silah ve insan takviyesi yapıyorlar" dedi. Enver Müslim kentteki YPG Asayiş Merkezi ve Adalet Merkezi IŞİD'in eline geçtiğini de doğruladı.

IŞİD militanlarının Mürşitpınar sınır kapısına yoğun saldırılar düzenlediğini de ifade eden Müslim "Ama hala bizim elimizde" diye konuştu.

ACİLEN KORİDOR AÇILSIN

Müslim kentte mahsur kalan sivillerin sayısı konusundaysa "Savaş ortamındayız. Net bir rakam söyleyemem ama binlerece sivil mahsur kaldı ve katliam tehlikesiyle karşı karşıyalar. Bu sivillerin kurtarılması ve katlimanı önlenmesi için acilen yardım koridoru açılmasını istiyoruz" dedi. Enver Müslim ayrıca silah yardımına da ihtiyaçları olduğnu vurguladı.

2 GÜNDE 6 BOMBARDIMAN
 
IŞİD kuşatmasındaki Kobani’ye son iki günde ABD ordusu tarafından altı hava saldırı düzenledi. ABD ve Hollanda savaş uçakları Irak’a da üç hava saldırısı gerçekleştirdi.