BIST 9.525
DOLAR 32,59
EURO 34,69
ALTIN 2.496,92
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Koalisyonları öven CHP'li Böke'yi yalanlayan video

CHP'li Selin Sayek Böke'nin koalisyon dönemlerini öve öve bitiremediği konuşmasını yalanlayan Mesut Yılmaz-Tansu Çiller tartışması videosunu mutlaka izleyin.

Abone ol

CHP Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke, dün akşam Habertürk TV'de Fatih Altaylı'nın sunduğu TekeTek programına konuk oldu.

Referandum sürecini ve yeni anayasa paketini eleştiren Böke'nin koalisyon dönemine ilişkin söylediği sözler izleyenleri şoke etti. Böke ekranda ekonomik krizlerle boğuşan koalisyon dönemlerini överek, koalisyon dönemlerinde ekonominin tek iktidar dönemlerinden daha iyi olduğunu söyledi. Böke'ye göre koalisyon dönemlerinde Türkiye'nin ekonomik büyüme rakamları, tek parti iktidarı olan dönemlerden daha hızlı ve daha verimli.

MESUT YILMAZ-TANSU ÇİLLER KAVGASINI KİMSE UNUTMADI

Oysa ki Böke'nin övdüğü koalisyon dönemleri tarihi hem siyasi hem de ekonomik krizlerle ve tartışmalarla dolu. Bunlardan unutulmayanları arasında 90'larda olay olan Mesut Yılmaz-Tansu Çiller tartışması var. 

'1.5 KATRİLYON NEREDE' KAVGASI

Bir havalimanının içinde yer alan tek bir binanın, hangarın açılışının bile konu edinebildiği tartışma programları hala hafızalarda. Başbakan Tansu Çiller'in 1.5 katrilyonun hesabını veremediği, Mesut Yılmaz'ın '14 havalanının temel atılmasına hazırlık aşamasına gelmesi' projeleri için "onları biz yaptık" kavgası. İşte o kavganın videosu.