BIST 10.269
DOLAR 32,25
EURO 34,80
ALTIN 2.433,42
HABER /  DÜNYA

KKTC’de Taksim Gezi Parkı eylemlerine destek yürüyüşü

Türkiye’nin her noktasında Taksim Gezi Parkı eylemleri 6’ncı gününü doldururken, Kuzey Kıbrıs’ta da eyleme destek verenler cumartesi günü ya...

Abone ol

Türkiye’nin her noktasında Taksim Gezi Parkı eylemleri 6’ncı gününü doldururken, Kuzey Kıbrıs’ta da eyleme destek verenler cumartesi günü yaptıkları gösteriden sonra bu akşam tekrar bir araya geldi.
KKTC’nin başkenti Lefkoşa’daki Kuğulu Park’ta toplanan eylemciler “Direne Direne Kazanacağız”, “Her Yer Taksim” sloganları attı. Eylemciler yürüyüşlerini geçen sefer de olduğu gibi Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçiliği önünde sonlandırdı. Taşınan pankartlarda ise “Kıbrıslı Beslemeler ve Çapulcular Türkiye’nin Yanında”, “Tayyibi Kuzey Afrika’dan Getiren Pilot, İstersen Kahraman Olabilirsin”, ”Her Yer Taksim, Her Yer Direniş”, "Polis Terörüne Hayır" ibareleri yer alırken, polis göstericilere bir müdahalede bulunmadı.
Eyleme bazı sivil toplum örgütlerinin yanı sıra KKTC’de marjinal konumda bulunan Yeni Kıbrıs Partisi (YKP), genelde Türkiye karşıtı eylemleri ile ön plana çıkan Baraka Kültür Merkezi, Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) gibi gruplar destek verdi.
(İHA)