BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  DÜNYA

KKTC'de gündem yine 'müzakereler'

KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, 6 siyasi partinin yetkilileriyle bir araya geldi

Abone ol

Cumhurbaşkanlığındaki görüşmede, Cumhurbaşkanı Eroğlu, siyasilere, 7 Temmuz'da Cenevre'de BM Genel Sekreteri Ban Ki-Mun ve Kıbrıs Rum yönetimi lideri Dimitris Hristofyas'la yaptığı üçlü Kıbrıs zirvesi ve yoğunlaştırılmış Kıbrıs müzakere süreci hakkında bilgi verdi.

Görüşmede, Kıbrıs Rum kesimindeki siyasi krizin müzakere sürecine olası etkileri ve Rum tarafının petrol arama girişimleri de ele alındı.

Siyasiler, görüşme sonunda yaptıkları açıklamalarda, yararlı bir toplantı yaptıklarını ve ele alınan konulara ilişkin görüş alışverişinde bulunduklarını söyledi.

Cumhurbaşkanlığındaki toplantıya, Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı ve Başbakan İrsen Küçük, Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Özkan Yorgancıoğlu, Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Mehmet Çakıcı, Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Serdar Denktaş, Özgürlük ve Reform Partisi (ÖRP) Genel Başkanı Turgay Avcı ile geçen ay kurulan Demokrasi ve Güven Partisi (DGP) Genel Başkanı Tahsin Ertuğruloğlu ile partilerin yetkilileri katıldı.

Toplantıda, Cumhurbaşkanlığı Müsteşarı Hasan Güngör, Özel Temsilci Kudret Özersay, Sözcü Osman Ertuğ ve Müzakere Heyeti Üyesi Oğuzhan Hasipoğlu da hazır bulundu.