BIST 10.277
DOLAR 32,35
EURO 34,86
ALTIN 2.389,63
HABER /  DÜNYA

KKTC heyeti Anıtkabir’de

KKTC Ankara Büyükelçisi Mustafa Lakadamyalı ve beraberindeki heyet, 20 Temmuz Kıbrıs Barış ve Özgürlük Bayramı dolayısıyla Anıtkabir’i ziyar...

Abone ol

KKTC Ankara Büyükelçisi Mustafa Lakadamyalı ve beraberindeki heyet, 20 Temmuz Kıbrıs Barış ve Özgürlük Bayramı dolayısıyla Anıtkabir’i ziyaret etti.
KKTC Ankara Büyükelçisi Mustafa Lakadamyalı ve eşi Mihan Lakadamyalı, KKTC Askeri Ataşesi Piyade Kurmay Albay Behçet Öznacar ile Kıbrıs Türk Mukavemet Teşkilatı (TMT) Mücahitler Derneği üyeleri Aslanlı Yol’dan yürüyerek, Atatürk’ün mozolesine çelenk bıraktı. Saygı duruşunun ardından Lakadamyalı ve beraberindekiler Anıtkabir merdivenlerinde hatıra fotoğrafı çektirdi. Daha sonra Misak-i Milli kulesine geçen Lakadamyalı, Anıtkabir Özel Defteri’ne şu satırları yazdı:
"Mehmetçik ve Mücahit’in birlikte gerçekleştirdikleri Mutlu Barış Harekatı’nın 39’uncu yıldönümünde yüksek huzurunuzda bulunmaktan heyecan ve onur duyuyoruz. Ada’nın eşit sahibi olan Kıbrıs Türkü’nün haklarına, özgürlüğüne ve nihayet varlığına kastededen teşebbüs, 20 Temmuz 1974 sabahı bertaraf edilmiştir. Kıbrıs Türk halkı, Mutlu Barış Harekatı’nın sağladığı özgürlük ve güven ortamında demokratik ve çağdaş yapısıyla gurur duyduğu devletinin çatısı altında geleceğe umutla bakmaktadır. Lideri olduğun milli mücadeleyi rehber edinen ve ondan ilham alan Kıbrıs Türkü meşru haklarından ve eşit statüden vazgeçmemekte, azınlık olarak yaşamayı kabul etmemekte kararlıdır. Kıbrıs Türk halkı anavatan Türkiye ile birlikte güvenlik, istikrar, işbirliği ve refah içerisinde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin gelişmesi ve güçlenmesi hedefiyle çabalarını sürdürecektir. Bu vesileyle varoluş mücadelesi sırasında hayatlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle gazilerimizi minnetle anar, manevi huzurunuzda saygıyla eğiliyoruz."
(İHA)