BIST 10.248
DOLAR 32,27
EURO 34,75
ALTIN 2.395,95
HABER /  GÜNCEL

Kıyamet için son 5 dakika

Bilim adamları ''Kıyamet Saati''ni 2 dakika daha ileri alarak, dünyanın sonuna giderek yaklaşıldığını duyurdular.

Abone ol

Washington ve Londra'da eşzamanlı yapılan eylemle, atom bombası geliştirilmesine katılmış bilim adamlarının 1945'te Chicago'da kurduğu Nükleer Bilim İnsanları Bülteni adlı grubun projesi olan sembolik kıyamet saati, ''11.53''ten ''11.55''e ilerleyerek gece yarısına yaklaşmış oldu. 

İKİNCİ BİR NÜKLEER SAVAŞIN EŞİĞİNDEYİZ

Dünyanın ikinci bir nükleer çağın eşiğinde olduğunu belirterek, Kuzey Kore'nin son nükleer silah denemesine, İran'ın nükleer hırslarına, ABD'de 26 bin nükleer silahın varlığını sürdürmesine ve Rusya'nın dünyayı en mahvedici teknolojinin ortaya koyduğu sorunları çözmedeki yetersizlik belirtilerine dikkati çektiler.

YAŞAYAN DEHA KESİN KONUŞTU

Yeryüzünü tehdit eden bir başka tehlikeli unsura işaret eden ünlü fizikçi Stephen Hawking de konuşmasında, ''Eğer hükümetler ve bilim insanları, nükleer silahların ortadan kaldırılması ve küresel ısınmanın önlenmesi için şimdi çare bulamazlarsa, büyük bir tehlike olduğunu görüyoruz. Saat şimdi gece yarısına 5 var'' dedi.

2 DAKİKAYA KADAR YAKLAŞILDI

1984'te Soğuk Savaş silahlanması doruktayken saat gece yarısına 3 dakika kalayı gösteriyordu.

1949'da eski SSCB ilk atom bombası denemesi yaptığında da gece yarısına 3 dakika kalaya ilerletilen saat, 1953'te ABD ile eski SSCB'nin hidrojen bombası denemeleri yapması üzerine 2 dakika kalaya getirilmişti.

Silahsızlanma anlaşmaları gibi gelişmeler kaydedildiğinde ise saat geri alınıyor.