BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

3 yolcudan azına yol yok

İstanbul'un ulaşım sorunu için hazırlanan Ulaşım Zirvesi'nin sonuçları içinde çok çarpıcı öneriler de yer alıyor.

Abone ol

İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu’nun koordinatörlüğünde toplanan Ulaşım Zirvesi’nin sonuçları önümüzdeki günlerde kamuoyuna açıklanacak

AK Parti Erzurum Milletvekili Mustafa Ilıcalı, İstanbul Valiliği’in talebi üzerine İstanbul’un ulaşım ve trafik sorununun çözümü için İçişleri, Trafik Komisyonu’na bir rapor sundu.

Yıldız Teknik Üniversitesi Ulaştırma Anabilim dalında 23 yıl öğretim üyesi olarak görev yapan, belediyede Ulaştırma Daire Başkanlığı yapan Ilıcalı, raporunda 12 maddelik çözüm önerisinde bulundu.

RAYLI SİSTEM ŞART

Ilıcalı’nın, İstanbul’un ulaşım ve trafik sorununa çözüm önerilerinin başında, göçün önlenmesi geliyor. En az 6 kilometre raylı sistem yapılması gerektiğini belirten Ilıcalı, bunun maliyetinin ise yaklaşık 250 milyon dolar olduğunu kaydetti.

İstanbul’da yeni konut alanları ile iş ve alışveriş merkezlerinin hizmete girdiğine dikkati çeken Ilıcalı, “Raylı sistemler henüz hizmete girmedi. Yeni ulaşım etüt kriterlerinin belirlenmesi gerekiyor” dedi.

BOŞ TAKSİYE YASAK

Ilıcalı’nın önerilerinden başlıcaları

En fazla 2 yıl içinde tercihli yollar hizmete sokulacak. Otobüs duraklarında akıllı teknolojilerden yararlanılarak işletme önlemleri alınacak.

Tercihli yollarda, içinde en az 3 kişi bulunan otomobillerin seyrine izin verilecek.

Uygun bir sinyalizasyon düzeni sağlanacak.

Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’ndeki otomatik geçiş sistemi değiştirilerek gişe sayısı azaltılacak.

Çağrı merkezleri kurularak taksi ile müşterinin bir araya getirilmesi sağlanacak. Böylece boş taksinin dolaşması yasaklanacak.

Trafik kazalarında, trafik polisini beklemeden araçların kaldırılması için yasal düzenlemelere gidilecek.