BIST 10.248
DOLAR 32,25
EURO 34,67
ALTIN 2.396,25
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kitapçık atan CHP'li konuştu! Al üstünde tepin...

Meclis Başkanı Cemil Çiçek'e iç tüzük kitapçığını fırlatan CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, çok sert bir açıklama yaptı.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yemin töreni öncesi Meclis Başkanı Cemil Çiçek'e iç tüzük kitapçığını fırlatan CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, "Yine olsa yine atarım" dedi.


AL ÜSTÜNDE TEPİN!

Altay, TBMM'de yaptığı basın toplantısında "TBMM Başkanı'nın söz vermeyerek törene devam etmesi iç tüzüğü çiğnemektir. Kitapçık atmam demokratik hakkım. Al üstünde tepin dedim, gene olsa gene yaparım" dedi.

ALO CEMİL TALİMATI

"Bugün TBMM Başkanı Sayın Cemil Çiçek, aldığı bir muhtemelen 'Alo Cemil' talimatı ile TBMM İçtüzüğünü ayaklarının altına alıp çiğnemiştir. Kendisini kınıyorum" diyen Altay, Meclis'in kaideleri, teamülleri olduğunu hatırlattı. Bir grup başkanvekili ya da milletvekilinin TBMM Genel Kurulu'nda usulünce ayağa kalkarak söz istemesi durumunda birleşimi yöneten başkanın söz vermesi gerektiğine işaret eden Altay, şunları söyledi:

YİNE OLSA YİNE YAPARIM

"Bugün TBMM Başkanı anamuhalefet partisi grup başkanvekili olarak kısa bir meram arz etmek üzere ben ayağa kalkmış iken, önce yoklama, sonra bir açıklama yaparak söz vermeyerek, sonra da önündeki metni okumak suretiyle söz vermeyerek gündemi yürütmeye çalışması TBMM İçtüzüğünü çiğnemektir. Seçilmiş Sayın Cumhurbaşkanı anayasayı ayaklar altına alırken, TBMM Başkanı da bugün TBMM İçtüzüğünü çiğnemiştir. Benim anamuhalefet partisi grup başkanvekili olarak TBMM Başkanına bu İçtüzüğü, başkana doğru fırlatmam benim demokratik tepki hakkımı kullanmamdır. Yani ona dedim ki sen bu İçtüzüğü çiğniyorsun, ayaklar altına alıyorsun, al bari çık üstüne tepin dedim. Yine olsa yine yaparım."

O MAKAMDA OTURMAYI HAK ETMİYOR

Çiçek'in kendilerine yönelik "Bu yemin törenine katılırsınız ya da katılmazsınız" şeklinde bir ifade kullandığını aktaran Altay, "Açıklaması da abes, çirkin, evlere şenlik, çirkin bir açıklamadır. O makamda oturmayı hak etmediğini bir kez daha kendisi göstermiştir" diye konuştu.

CHP'Lİ ENGİN ALTAY, CEMİL ÇİÇEK'E BÖYLE KİTAPÇIK FIRLATTI (TIKLA-GÖR)
 





chpli-engin-altay-kitacik-firlatti.20140828152651.jpg