BIST 10.881
DOLAR 32,21
EURO 35,03
ALTIN 2.506,45
HABER /  GÜNCEL

Kış aylarında güzel olmanın sırları

Kışla birlikte gelen soğuklar bayanların güzelliklerine gölge düşüyor. Soğuk havalarda güzel görünmenin yolu yok mu?

Abone ol

Kış mevsiminin gelmesiyle yaşanan soğuklar, hava kirliliği ve kapalı hava bayanların cildinin soluk ve sağlıksız görünmesine neden olabiliyor. Yapılacak uygun bir makyajla bu görünümden kolayca kurtulunabilir.

Uzmanların bayanlara tavsiyeleri şöyle:

"Ten makyajı: Teniniz solgunsa, kapatıcı kullanmanız fondöten kullanmanızı da kolaylaştıracaktır. Cildinizin eski canlı görünümünü almasını istiyorsanız onu homojenleştirmeye çalışmalısınız. Bunu yaparken hangi rengin nasıl bir etki yaptığını bilmenizde fayda var. Yeşil, kızarıklıkları gizlemek; mor, ışıltı yakalamak; beyaz, teni açmak ve porselen havası vermek; bronz ise hafif sedefli bir hava vermek için tercih edilebilir. Böylece makyajınızı hafifletmiş ve yerleştirmiş olursunuz.

Göz makyajı: Yorgun görünüyorsanız gözlerinize fazla makyaj yapmayın. Asıl amaç, göz çevresi çizgilerini sakladıktan sonra bakışınıza bir ışıltı getirmektir. Bu nedenle mutlaka kaşlarınızdaki fazlalıkları düzenli aralıklarla alın. Bir fırçayla kaşlarınızı tarayıp şekillendirin. Göz kapaklarınıza açık renk bir gölge sürün. Gölgeyi önce parmak uçlarınızla sürdükten sonra ince bir fırçayla tanımlanmış hale getirin. Az miktarda siyah maskara sürün. Görünürde hala belirgin olan kusurlar varsa, kapatıcı yardımıyla yapacağınız son rötuş bunları yok edecektir.

Dudak makyajı: Rujun hafifliğiyle parlatıcının parlaklığından faydalanarak dudaklarınıza hafif bir ışıltı getirin. Yüzünüzün yorgunluğunu vurgulamasını önlemek için dudak kalemi kullanmaktan kaçının. Doğal renklerin size kazandıracağı canlılığa güvenin. Pembe veya sedefli bir parlatıcı sürerek dudak makyajınızı tamamlayın."