BIST 10.267
DOLAR 32,37
EURO 34,80
ALTIN 2.393,34
HABER /  DÜNYA

Kilis’te eğitim gören 7 bin 500 Suriyeli çocuk karne aldı

Kilis’in Öncüpınar konteynır kentinde 4 bin 500, kent merkezinde ise 3 bin Suriyeli öğrenci karnelerini törenle aldı.<br/>Konteyner kentte k...

Abone ol

Kilis’in Öncüpınar konteynır kentinde 4 bin 500, kent merkezinde ise 3 bin Suriyeli öğrenci karnelerini törenle aldı.
Konteyner kentte karne dağıtım törenine; Kilis Valisi Süleyman Tapsız, Garnizon ve İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Murat Çolak, 7 Aralık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Güvenç, Kilis Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çiçekli, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Aslan, daire amir ve müdürleri katıldı. Suriyeli öğrenciler Vali Süleyman Tapsız ile protokol üyelerine yoğun ilgi gösterdi.
Vali Tapsız ve beraberindekiler, karneleri verdikten sonra çocuklara hediyeler dağıttı. Öğrenciler de yaptıkları Türk bayrağı resmini Vali Süleyman Tapsız’a hediye etti. Suriyeli çocukların Türkçe şarkıları protokol üyelerini duyulandırdı.

’’Türk dili eğitimi de veriyoruz’’
Kilis Valisi Süleyman Tapsız, yaptığı açıklamada, Suriyeli çocukların Kilis’teki konteynır kent ile şehir merkezinde eğitim gördüğünü belirterek, “Konteyner kentte 4 bin 500 öğrenci bugün karne alıyor. Kilis merkezdekiler dahil 7 bin 500 Suriyeli öğrenci eğitim öğretim görüyor. Suriyeli çocuklara kendi müfredatlarını ve Türk dili eğitimi veriyoruz. Özellikle kreş, anaokulu ve ilkokulda olan öğrencilerimiz Türkçeyi daha güzel öğreniyor. Lisede Türkçe eğitimi de veriliyor. Yetişkinlere de burada Türkçe eğitimi veriliyor. Görüyorum ki çocuklarımız bizim kadar Türkçe konuşuyor. Suriye’de barış ortamının sağlanmasını ve Suriyeli kardeşlerimizin bir an önce ülkelerine dönmesini istiyoruz. Ülkelerine döndükleri zaman bizim elçimiz olacaklar” ifadelerini kullandı.
(İHA)