BIST 9.916
DOLAR 32,45
EURO 34,80
ALTIN 2.443,41
HABER /  GÜNCEL

Kilis'e yine roket mermisi düştü yaralılar var

KİLİS'in Karataş semtine Suriye'deki IŞİD bölgesinden roketatar mermisi atıldı. Son dakika haberlerine göre, 16 kişi yaralandı.

Abone ol

KİLİS'e, bugün saat 10.40 sıralarında yine 2 roket mermisi düştü. Sınırı aşan roket mermileri Demirciler Mahallesi'nde birbirine birkaç yüz metre uzaklıktaki 2 noktaya düştü.

İlk düşen mermi bir evin duvarına çarptı ve burada bir kadın yaralandı. İkinci roket mermisi ise Karataş bölgesinde bir evin duvarına çarparak patladı. Patlamada aralarında çocukların da bulunduğu 16 kişi yaralandı.

Patlama ihbarı üzerine bölgeye yönlendirilen ekipler yaralananları ambulanslarla Kilis Devlet Hastanesi'ne götürdü. Acil serviste tedavisine başlanan yaralıların hayati tehlikesinin bulunmadığı bildirildi.

Kilis'te tedirginliğe yol açan patlamaların ardından güvenlik güçleri ise roketlerin atıldığı Bab bölgesini sınırda konuşlu topçu birlikleriyle ateş altına almaya başladı.

KİLİS'TE SON 4 AYDA 15 KİŞİ YAŞAMINI YİTİRDİ

Kilis'e yılbaşından bu yana Suriye'den atılan 44 roket ve havan mermisi düştü. Bu olaylarda 15 kişi yaşamını yitirdi, 44 kişi yaralandı. 

Halep'in kuzeyinde kayıplar veren terör örgütü IŞİD, ocaktan bu yana  Kilis'e roketli ve havanlı saldırılar düzenledi. Savaşın ilk günlerinden beri  Suriyelilere kucak açan Türkiye'nin güneydeki en uç noktalarından Kilis, son  dönemlerde Suriye'den atılan roket mermileriyle gündeme geldi.



Söz konusu olayların ilki 18 Ocak'ta gerçekleşti. Suriye'den ateşlenen  3 roket mermisinden 2'si boş araziye düştü, birisi 4 okulun bulunduğu okullar  bölgesindeki Nazlı Ömer Çetin İlkokuluna isabet etti. Olayda, okul hizmetlisi  Ayşegül Polat (25) yaşamını yitirdi, bir kişi yaralandı. Yaralanan 12 yaşındaki  Gülten Canpolat, 11 gün süren yaşam savaşını kaybetti.

Suriye'den atılan bir başka mermi de 23 Ocak'ta Karaali Mahallesi  Türbedar Sokağı'ndaki 2 katlı bir evin girişine isabet etti. Evin giriş katının  hasar gördüğü patlamada, biri çocuk 2 kişi yaralandı. Kentte toplantı ve gösteri yürüyüşleri, 30 gün süreyle yasaklandı.