BIST 10.189
DOLAR 32,27
EURO 34,77
ALTIN 2.401,63
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kılıçdaroğlu'nun gözünde yeni CHP!

CHP lideri Kılıçdaroğlu, partide ikinci adamlığın bittiğini oluşan kadronun beş yıldızlı olduğunu söyledi.

Abone ol
CHP lideri Kılıçdaroğlu, kurultay sonrası konuştu oluşan kadronun beş yıldızlı olduğunu savundu. İkinci adamlığı yıktıklarını güçlü bir genel sekreterlik oluşturduklarını ifade eden Kılıçdaroğlu, listeyi delen isimlerin halkta ve delegelerde karşılığının olduğunu bunun da normal karşılanması gerektiğini anlattı. Kılıçdaroğlu, Gürsel Tekin sorularına ise net cevap vermedi.

CHP'nin 34. Olağan Kurultayı'nda yeniden genel başkan seçilen Kemal Kılıçdaroğlu, kurultay sonuçlarını Habertürk'e değerlendirdi.
 
Parti Meclisi kadrolarını Türkiye'nin en iyi kadrosu olarak tanımlayan CHP lideri, yeni ekibi için "5 yıldızlı" ifadesini kullandı. Kemal Kılıçdaroğlu, 'Yeni CHP'nin yol haritasını ve hedeflerini anlattı. 
 
“Son derece başarılı ve güzel bir kongre oldu. Memnunum, salondaki heyecandan da memnunum. Uzun yıllar sonra çarşaf liste yapmamız ayrıca heyecan kattı diyebilirim” diyen Kılıçdaroğlu, MYK ve “ikinci adam”ın kim olacağına yönelik sorulara da  “CHP'de ikinci adamlık dönemi bitti. Eski anlayışta güçlü genel sekreter vardı. Şimdi genel başkan ve yardımcıları var. Örgütlerden sorumlu kişi çok güçlü bir kişi olmayacak. Birinci adamlık, ikinci adamlık, üçüncü adamlık diye bir şey artık yok.
 
GÜRSEL TEKİN İÇİN NET KONUŞMADI
 
CHP lideri, örgütlerden sorumlu genel başkan yardımcısı gibi, Gürsel Tekin'in MYK'da yeniden görev alıp almayacağı sorusuna da açık kapı bıraktı:
 
“PM'ye seçilen herkesin MYK'ya girmeye hem hakkı hem de o tür birikimi var. İsim vermek istemiyorum ama Sayın Tekin de Adnan Keskin de diğer PM üyeleri de konularına bakacağız. Ona uygun olarak görevlendirme olacak” 
 
Kılıçdaroğlu, Tekin'in büyükşehir belediye başkanlığı iddiaları için de "Konuşmak için erken" dedi.
 
"HALKTA VE DELEGELERDE KARŞILIĞI VAR"

Kılıçdaroğlu, İlhan Cihaner ve Fikri Sağlar'ın delegelerin seçimiyle PM'ye girmesine ilişkin olarak  “Sayın Fikri Sağlar uzun yıllar siyasette olan önemli bir isim. İlhan Cihaner de savcılık döneminde mağduriyet yaşadı. Halkta karşılığı var. Delegede karşılığı var” şeklinde konuştu. 
 
Kemal Kılıçdaroğlu, partinin yeni politikasının üretim odaklı olacağının da altını çizdi. Kılıçdaroğlu şöyle konuştu:
 
“Bugüne kadar iktidarı eleştirip çözüm üretmeyen algı vardı bunu değiştirdik. Önce üreteceğiz ki güçlü olalım ,üretecğiz, zenginleşeceğiz. Yarattığımız zenginliği hakça paylaşacağız. Yeni bir tabloyu halkın önüne koyuyoruz. Diyoruz ki, bize güvenin. Biz cebimize değil halka çalışacağız”

"BU KADRO 5 YILDIZLI KADRO"
 
Oluşan kadronun Türkiye'nin en iyi kadrosu olduğunu, beş yıldızlı olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, halkın sorunlarını dinliyerek halka daha fazla gideceklerini ifade etti. Vatandaş, niye CHP'den şikayet ediyor, bildiği var, karşılaştığı bir olumsuzluk var. Ayrım yapmadan dinlemek ve çözüm üretmek gibi bir görevimiz var diye konuşan Kılıçdaroğlu, 
"Ben CHP'nin genel başkanı olarak size söz veriyorum. Sizden aldığımız her kuruşun karşılığını size vereceğiz.” şeklinde konuştu.