BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kılıçdaroğlu’ndan sosyalist çıkarma!

CHP lideri Kılıçdaroğlu'ndan bir ilk daha. Kılıçdaroğlu, Baykal döneminde CHP'nin ihracının gündeme geldiği Sosyalist Enternasyonal'e katılacak.

Abone ol

İNTERNETHABER

ANKARA- Sosyal demokrat kimliğini yitirdiği, statükocu, milliyetçi sağ bir partiye dönüştüğü iddiaları ile bir dönem Sosyalist Enternasyonal’den ihracı gündeme gelen CHP iki yıl aradan sonra bu kez çıkarma yapmaya hazırlanıyor.


Deniz Baykal’ın eleştiriler nedeniyle son iki yıldır katılmadığı toplantıya CHP’nin yeni lideri Kemal Kılıçdaroğlu ilk kez katılacak. 14 Kasım’da Fransa’ya gidecek olan Kılıçdaroğlu’nun yanında Genel Başkan Yardımcıları Oğuz Oyan, Umut Oran, Didem Engin, Genel Başkan Danışmanı Ali Kılıç yer alacak.

GÜLSÜN BİLGEHAN'A ÖZEL DAVET

Enternasyonal’e katılacak CHP’li yöneticilerin arasında önemli bir isim daha var. Kılıçdaroğlu yeni yönetim listesinde yer vermediği Parti Meclisi Üyesi Gülsün Bilgehan.

Geçtiğimiz ay yapılan toplantıya katılan Bilgehan’ı Kılıçdaroğlu bizzat arayarak katılmasını istedi. Kılıçdaroğlu’nun bu daveti eski yöneticilerle de çalışmaya devam edeceği olarak yorumlandı.

SOSYALİST LİDERLER ZİRVESİ

Dünya genelinde sosyal demokrat, işçi ve demokratik sosyalist partilerin üye bulunduğu Sosyalist Enternasyonal Konseyi toplantısı 15-16 Kasım günlerinde Paris'te toplanacak.CHP lideri Kılıçdaroğlu burada sosyalist enternasyonale üye ülkelerin liderleriyle bir araya gelip görüşme yapma, kendisini anlatma fırsatı da bulmuş olacak.

Türkiye’den BDP lideri Selahattin Demirtaş’ın da katılması beklenen Konsey toplantısında küresel ekonomik gelişmeler ve küresel ısınma konuları damgasını vuracak. Liderler, BM'nin küresel ısınma konferansıyla (COP16) ilgili gelişmeler masaya yatırılacak.

Dünyayı etkisi altına alan krizlerin çözümüyle ilgili tartışmalar, Kafkasya ve Ortadoğu'daki krizin aşılması, silahsızlanma, demokrasi ve güvenliğin geliştirilmesiyle ilgili öneriler de toplantılarda ele alınacak.
Liderler, ekonomik toparlanmanın, Sosyal Demokratik boyutunu tartışmaya açacak ve kalkınmanın adil ve kalıcı olması için ortaya atılacak önerileri değerlendirecek.