BIST 9.525
DOLAR 32,60
EURO 34,73
ALTIN 2.498,52
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kılıçdaroğlu'ndan sınırı aşan Süleyman Soylu açıklaması

ANKARA'da Zülfü Livaneli Kültür Merkezi'nin açılışında konuşan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu için sınırı aşan sözler sarf etti.

Abone ol

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, HDP’li Aysel Tuğluk’un annesinin cenazesine yapılan saldırıya katılanlardan biriyle fotoğraf çektiren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu için “O fotoğrafı çektiren kişinin hayatta yeri yok” dedi.

Kılıçdaroğlu'nun Süleyman Soylu'ya yönelik bu sözleri Adnan Menderes'in idamı edilişinin yıldönümünde söylemiş olması tepkiye neden oldu.

Soylu, fotoğrafının haberlere konu olmasının ardından yazılı bir açıklamayla fotoğrafı doğrulamış, yanındaki kişiyle mahalle eşrafından biri olarak fotoğraf çektirdiğini, bu kişinin de saldırıya dahil olduğunun daha sonra belli olduğunu açıklamıştı.

Zülfü Livaneli Kültür Merkezi’nin açılış töreninde konuşan Kılıçdaroğlu, söz konusu fotoğrafla ilgili şunları söyledi:

“Nasıl olur da Türkiye’yi bu hale getirenlerle birlikte bir ülkenin içişleri bakanı oturup beraber fotoğraf çeker. Mezara saldıranlarla oturup fotoğraf çekileceksiniz. Üstelik nerede? Karakolda çekeceksiniz fotoğrafı. Bu ne demektir, ‘İstediğiniz kadar istediğiniz kişinin mezarına saldırabilirsiniz, sizin tek güvenceniz benim’ demektir bu fotoğraf. O fotoğrafı çektiren kişinin siyasette, inançta, ahlakta, hayatta yeri yoktur.”