BIST 9.717
DOLAR 32,50
EURO 34,92
ALTIN 2.436,28
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kılıçdaroğlu'ndan seçim vaadi: Ayda bin Lira

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, halen 5 CHP'li belediyede yoksul ailelerin hesaplarına 600 lira yatırıldığını söyleyerek kendi dönemlerinde bu yardımın bin lira olacağını ve her yoksul ailenin bu imkandan yararlanacağını ifade etti.

Abone ol

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yoksul ailelerin hesaplarına ayda bin lira yatırılacağını söyledi. Uygulamanın halen 5 CHP'li belediyede sürdüğünü belirten Kılıçdaroğlu, "Aylık 600'er lira yatıyor hesaplarına kadınlarımız, kimse bilmiyor onların yoksul olduğunu. Gidip kendi ihtiyaçlarını karşılıyorlar." ifadesini kullandı.

Kemal Kılıçdaroğlu, dün Kahramanmaraş'taki bir otelde düzenlenen iftar programında, ramazanın değerini bilmenin herkesin ortak amacı olduğunu dile getirdi. Bugün 1 milyon 644 bin emeklinin bin 500 liranın altında maaş aldığını vurgulayan Kılıçdaroğlu şöyle devam etti:

"Sosyal devletin gereği olarak asgari bir yaşam standardını yakalamak zorundayız. Sosyal devletin önemli görevlerinden bir diğeri işsizlik. Bir ailede işsiz varsa o ailede huzur yoktur. Düşünün çocuğunuzu okula gönderiyorsunuz, üniversiteyi bitiyor, boğazınızdan kesip 'benden daha iyi bir yaşam standardını yakalayacak' diyorsunuz. Eğer yakalayamazsa bunu ve işsiz kalırsa anne ve baba perişan oluyor. Bugün 7 milyonu bulan işsizimiz var. Bunların tamamına iş bulmamız lazım. Eğer bu memlekette huzur arıyorsak işsizliğin olmaması lazım. Makul düzeyin üzerine çıkan işsizlik rakamı sosyal devlet açsından bir yaradır. Bir ülkede huzurun sağlanması adına işsizliğin mutlaka bir şekilde önlenmesi lazım.

"AİLE SİGORTASINI İSTEYİN"

Özellikle annelere sesleniyorum, aile sigortasını isteyin. Bazen yoksullara yardım yapılıyor, yapılması gerekir mi yapılabilir ama o ailenin ihtiyacını en iyi kendisi bilir. O aile illa makarnaya mı ihtiyacı olacak. Herkes gibi gidip onlar da gidip istedikleri yerden alışveriş yapabilmeli. O yüzden yoksul ailelerin hesabına ayda bin lira yatıracağız, kadın gidecek aylığını çekecek. Tıpkı memur, işçi ve emekli gibi. Şu an biz 5 belediyemizde bunu yapıyoruz. Aylık 600'er lira yatıyor hesaplarına kadınlarımız, kimse bilmiyor onların yoksul olduğunu. Gidip kendi ihtiyaçlarını karşılıyorlar."