BIST 9.567
DOLAR 32,50
EURO 34,78
ALTIN 2.487,49
HABER /  POLİTİKA

Kılıçdaroğlu'ndan 'Muharrem İnce gel bakalım buraya' savunması

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanı adayını açıkladığı törende Muharrem İnce'yi kürsüye çağırma şekline gelen eleştirilere yanıt verdi.

Abone ol

Kılıçdaroğlu'nun Muharrem İnce anonsu tartışılmaya devam ediyor. CHP'nin cumhurbaşkanı adayını açıkladığı törende Kılıçdaroğlu, Muharrem İnce'yi "Muharrem İnce, gel bakalım buraya" diyerek kürsüye çağırmıştı. Kılıçdaroğlu'na İnce'nin adaylığıyla ilgili gelen iki eleştiriyi Hürriyet gazetesi yazarı Deniz Zeyrek sordu. Zeyrek aldığı yanıtı bugünkü köşesine taşıdı.

NEDEN İNCE İÇİN TWIT ATMADI?
"Kendisine “Neden bir twit atarak kişisel görüşlerinizi paylaşmadınız” diye sordum. Şu yanıtı verdi: “Muharrem İnce bizim güvendiğimiz güçlü siyasal gelenekleri olan bir arkadaşımız. Toplantı yapıp açıkladık. Twit mesajı atmanın hiçbir önemi yok. Çok daha güçlü bir şekilde açıklayarak aday gösterdik.”

ARKADAŞLIĞI DOSTLUĞU BİLMİYORLAR
Başka bir eleştiri de Kılıçdaroğlu’nun aday açıklamanın yapıldığı törende İnce’yi kürsüye çağırma şekliydi. “Muharrem İnce, gel bakalım buraya” dediği gerekçesiyle bütün eleştiri oklarının hedefi olmuştu. Bu eleştirileri de Kılıçdaroğlu’na hatırlattım. Önce, “Sayın Muharrem İnce, gel bakalım buraya” dediğini söyledi. Ardından cümlenin başındaki “sayın”  sözcüğünün atıldığına dikkat çekti ve bu şekilde yapılan yorumlara sitem etti. O hitabının gerekçesini de şöyle açıkladı:

“Muharrem bey ile bizim arkadaşlığımız 2002 öncesine dayanıyor. Daha milletvekili olmadan tanışıyorduk biz.  Eski bir arkadaşlığımız var, samimiyetimiz  var. Bunu Muharrem Bey’in kişiliğine yönelik bir üslup olarak görenler arkadaşlığın ne olduğunu bilmiyorlar. Dostluğun ne olduğunu bilmiyorlar. Aramıza girmeye çalışıyorlar ve gerçekten önyargıyla hareket ediyorlar.”