BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kılıçdaroğlu'ndan kurultay kararı!

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, muhalefeti dinledi partiyi kurultaya götüreceğini açıkladı.

Abone ol

CHP'de kazan iyiden iyiye kaynıyor! Muhalefetin, kurultay çağrısına Genel Başkan Kılıçdaroğlu'ndan cevap geçikmedi. Kurultayın yapılacağını, kimsenin endişe duymaması gerektiğini ifade eden CHP lideri, "Kimseyi arayıp oy istemeyeceğini başka adayların da çıkabileceğini" söyledi.

CHP kurultaya gidiyor! CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Yenimahalle Devlet Hastanesi'nde tedavi gören Filistinli yaralıları ziyaret etti.

Çıkışta gazetecilere kısa bir açıklama yapan Kılıçdaroğlu, kurultayı toplayacağını ve bu konuda pazar günü açıklama yapılabileceğini söyledi. Kılıçdaroğlu şöyle konuştu:

"Bu kadar merak edildiğimi bilmiyordum. Bir pazartesi eve geç geldim herkez Kılıçdaroğlu eve kapandı dedi. Seçim sonuçlarını birçok kanalda ifade ettim. Ekmeleddin bey Türkiye'ye bir üslup bıraktı. Bir başka aday sert açıklamalar yaptı. Erdoğan kazandı. Kendisini aramadım. Toplumun bütün kısmını kucaklana bir üslup kullanmadığını biliyorum. 43952.jpg
 
Biz bu ülkeye demokrasi getiren bir partiyiz. Parti disiplinine sıkı sıkı bağlı olduğumuzu herkesin bilmesi gerekir. Bir arkadaşımınız adaylığını koyması bizim geleneğimizde vardır. Basın toplantısı yapan arkadaşlara söylemiştim. İmzaları toplayın hemen kurultay yapacağım diye. Delegeler ya da genel başkan vasıtasıyla kurultay toplanır.

Elbette bir zaman ve takvim olacaktır. Ben hiç bir delegeye bana oy verin diye bir arayış içine girmeyeceğim. Başka adaylar da olabilir. Adaylığı beni memnun eder. Benim gurup başkanlığından almam diye bir düşüncem söz konusu değil."

"İMZASIZ KURULTAY TOPLANABİLİR" 

Konuya ilişkin CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan da bir açıklama yapmıştı.
 
NTV'ye konuşan Tezcan, Kılıçdaroğlu'nun hiçbir zaman kurultay konusunda tedirgin olmayacağını ifade etti.
 
Tezcan, "Genel başkan ihtiyaç görürse imza toplanmasa dahi kurultayı toplar. Hem imza toplayamayıp hem de kurultay istemeleri çok lüks bir talep. Parti tabanında genel başkanlık tartışması bulunmuyor" diye konuştu.
 
Başbakan Erdoğan'ın zaferiyle sonuçlanan Cumhurbaşkanlığı seçiminin ardından Emine Ülker Tarhan'ın sözcülüğünü yaptığı muhalif vekiller, Kılıçdaroğlu'na istifa ve kurultaya toplanma çağrısında bulunmuşlardı.
 
Muhalif vekiller arasına bugün Grup Başkanvekili Muharrem İnce de katılmıştı.