BIST 9.525
DOLAR 32,59
EURO 34,74
ALTIN 2.506,53
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kılıçdaroğlu'ndan Kurtulmuş'a referandum tepkisi yanıt gecikmedi

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu arasındaki 'referandum' tartışması sürüyor. Kurtulmuş Twitter üzerinden kendisini eleştiren Kılıçdaroğlu'nun sözlerine ilişkin değerlendirme yaptı.

Abone ol

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'tan, Anadolu Ajansı Editör Masası’nda referandum süreci konusundaki değerlendirmesine ilişkin, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun eleştirilerine jet açıklama geldi.

Kurtulmuş, sözlerini 'talihsiz bir iftira' olarak nitelendiren Kılıçdaoğlu'na Twitter üzerinen cevap verdi.

Kurtulmuş, "Eğer sözlerimden Sayın Kılıçdaroğlu, bugünkü söylediklerini anlamışsa vay ana muhalefetin haline" dedi.

İşte o açıklamalar;

Kurtulmuş, "Sayın Kılıçdaroğlu’nun bugünkü açıklamasından anlaşılıyor ki kendisi, ne söylediklerimi okumuş ne de dinlemiştir. Bir muhabirin, yorumunu katarak yönelttiği soruya, sözlerimi çarpıtarak ve bağlamından kopararak, cevap vermesi siyasi suistimaldir. CHP liderinin ‘olay böyleyse’ sözünün arkasına saklanarak gündem oluşturma kaygısıyla ağzına geleni söylemesi en hafif tabirle basiretsizliktir. Eğer sözlerimden Sayın Kılıçdaroğlu, bugünkü söylediklerini anlamışsa vay ana muhalefetin haline." değerlendirmesini yaptı.

KILIÇDAROĞLU: BU ÇOK TALİHSİZ BİR İFTİRADIR

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş’un “Referandumda evet çıkarsa terör örgütleri sesi soluğu çıkmayacak noktaya gelirler" sözlerine tepki gösteren CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, “Bu itiraftır, bu çok talihsiz bir itiraftır. Eğer gerçekten olay böyleyse bugünkü terörün kaynağı bu hükümettir” dedi.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Anadolu Ajansı Editör Masası'nda referanduma ilişkin flaş açıklamalarda bulunmuştu. Kılıçdaroğlu Kurtulmuş'un bu açıklamasına tepki gösterdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gazeteci Uğur Mumcu’nun katledilişinin 24. yılı nedeniyle düzenlenen törene katıldı. Kılıçdaroğlu, törenin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

"SON DERECE HAZİNDİR"

Kılıçdaroğlu, Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş’un “Referandumda büyük oranda 'evet' çıktıktan sonra da terör örgütleri, hiçbir şekilde sesi soluğu çıkmayacak noktaya gelirler” sözlerinin hatırlatılması üzerine şöyle konuştu:

“Bu, şu anda terörü biz destekliyoruzun itirafıdır. Terörü besliyoruz, terör örgütlerine göz yumuyoruz, insanlar ölüyor, katlediliyor. Eğer bizi seçerseniz, başkanlık rejimini getirseniz, tek adam rejimini getirirseniz terör bitecek anlamına geliyor. Bu itiraftır, bu çok talihsiz bir itiraftır. Eğer gerçekten olay böyleyse bugünkü terörün kaynağı bu hükümettir. Bunu da hükümet sözcüsü itiraf etti. Böyle bir lafı asla duymak istemezdim. Numan Kurtulmuş gibi bir ismin bu itirafı 80 milyonun önünde yapmış olması son derece hazindir, utanç vericidir.”

BAŞBAKAN YARDIMCISI NUMAN KURTULMUŞ NE DEMİŞTİ?

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, katıldığı Anadolu Ajansı Editör Masası'nda referanduma sürecine ilişkin konuştu. İşte Kurtulmuş'un açıklamaları;

Öyle görünüyor ki büyük ihtimalle biz, bunun bir rejim değişikliği değil sistem değişikliği olduğu, Türkiye'nin etkin bir yönetim modeline kavuşmasının büyüyen, gelişen, güçlü bir Türkiye için en önemli hususlardan birisi olduğu ana fikri üzerine oturacak bir kampanya yürüteceğiz. Özellikle terörle mücadele konusunda gelinen nokta, son aylarda sağlanan çok ciddi başarılar ve daha güçlü bir hükümet modeliyle, daha seri karar alabilen yürütme modeliyle terörün de üstesinden daha rahat gelinebileceği fikriyle bir kampanya yürütülecek.

"TERÖR SALDIRILARI REFERANDUMDAN SONRA BİTECEK "

Terör örgütleri neden bu kadar yakın stratejik işbirliği içerisinde? Türkiye’ye diz çöktürmek istiyorlar. Arkasındaki güçlerle, bunların sırtını sıvazlayan ağa babalarıyla birlikte Türkiye’nin güçlü bir şekilde yoluna devam etmesini engellemek istiyorlar. Şimdi referandum sürecinin, onlar için ayrı bir motivasyon unsuru olduğu kanaatindeyim. 'Aman şu referandumda evet çıkmasın' diye terör örgütlerini de kullanarak Türkiye’de bir korku atmosferi oluşturabilirler, halkı canından bezdirecek bir noktaya getirebilirler. Bununla ilgili her türlü tedbirlerimizi alıyoruz. Allah’ın izniyle referandumda büyük oranda ‘evet’ çıktıktan sonra da bu terör örgütleri, hiçbir şekilde sesi soluğu çıkmayacak noktaya gelirler.