BIST 9.091
DOLAR 32,39
EURO 35,05
ALTIN 2.326,54
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kılıçdaroğlu'ndan 'kriz yok manipülasyon var' diyen Erdoğan'a yanıt

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın "Türkiye'de bir defa kriz yok. Ekonomiyle alakalı bir manipülasyon var" sözlerine Eskişehir'de katıldığı bir toplantıda yanıt verdi.

Abone ol

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Yeni Kuşak Köy Enstitüleri Derneğince Tepebaşı Belediyesi Zübeyde Hanım Kültür Merkezi'nde düzenlenen Eskişehir Aydınlanma Buluşması'nın açılış konuşmasını yaptı.

KRİZİN GÖBEĞİNDEYİZ AMA HENÜZ BAŞINDAYIZ
Türkiye'nin ekonomik bir krizde olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, " Eğer bir ülkede insanlar geçinemediği için kendini yakıyorsa o ülkede kriz var demektir. Ne demek kriz yok, krizin göbeğindeyiz ama henüz başındayız. Henüz vatandaş tam krizi hissetmedi, çarşı pazara tam yansımadı yansıyacak. Bütün bunları dış güçlere bağlıyordu Recep bey. E sen ne yapıyorsun dış güçleri ülkeyi yönetecek hale getirdi? Ülkeyi dış güçler yönetiyorsa sen ne yapıyorsun kardeşim. Sen yönetiyorsan dış güçlere kaptırıyorsan bu milletin yakasından düş kardeşim." dedi.  

ERDOĞAN'A MCKINSEY İLE ANLAŞAN ALBAYRAK'I HATIRLATTI
CHP lideri, McKinsey'le yapılan danışmanlık anlaşmasını eleştirmeye devam etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın anlaşma yapılmayacak sözlerini değerlendiren Kılıçdaroğlu, "Sözleşmeyi iptal etmek zorunda kaldı. O sözleşmeyi imzalayan damat koltuğunda kalacak mı?" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın kendisine yönelik eleştirilerine de böyle yanıt verdi: "İstediğin kadar hakimlerin benim aleyhime tazminat kararı versinler bir adım geri atarsam namerdim. Benim derdim vatandaş. Geçim sıkıntısı çekiyorsa o benim derdim, çocuğuna pantolon alamıyorsa o benimdir, aylarca işsiz gezdikten sonra kendini yakmak zorunda kalıyorsa o benim derdimdir. 

Man Adası'nda hiçbir belge sahte olmamasına rağmen tazminat cezasına mahkum edildim. 15 milyon doların daha cevabını alamadık. Bu davaların tamamını kazanacağım hiç kimsenin endişesi olmasın. 

"SSKY'YI BATIRDIN" YANITI
Bugün yine SSK'yı batırdın demiş, ben ne cumhurbaşkanlığı, ne bakanlık ne de başbakanlık yaptım. Ben devlet kurumunda genel müdürdüm. Yıllardır beni araştırıyorlar müfettiş ordularıyla. Bir açığımı bulamazsın. Külliye'yi kaça yaptığını açıklamıyor. Ben 81 milyon adına bu sorunun cevabını bekliyorum. Bu sarayı kaça mal ettin. "