BIST 9.101
DOLAR 32,37
EURO 34,99
ALTIN 2.325,05
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kılıçdaroğlu'ndan kızına rezidans önerisi

Kemal Kılıçdaroğlu, Ataşehir Buz Rezidans'ta daire aldığı ortaya çıkan kızı Zeynep Kılıçdaroğlu hakkında konuştu

Abone ol

CHP lideri Kılıçdaroğlu, usülsüz mal edinme iddialarıyla anılan Battal İlgezdi'nin 12 daire sahibi olduğu Buz Rezidans'ta daire alan Zeynep Kılıçdaroğlu'na evini satmasını söylemiş.

Yeni Şafak yazarı Abdülkadir Selvi'ye konuşan Kılıçdaroğlu, rezidans tartışmalarına ilişkin kritik bir çıkış yaptı. Gündeme ilişkin konuların konuşulduğu röportaja ilişkin izlenimlerini köşesinde aktaran yazar, CHP liderinin rezidans açıklamasını böyle anlattı:

KILIÇDAROĞLU: 'KIZIM O EVİ SAT' DEDİM

"Soru-cevap konusunda bir kısıtlama ya da herhangi bir ima oldu mu? Hayır. Her şeyi sorduk. Her sorumuza cevap verdi. Hatta kızının eviyle ilgili konuyu kendisi açtı. İstanbul'daki bir evini satıp, kızına küçük bir ev aldıklarını anlattı. Sonunda da, ”Kızım o evi sat dedim” dedi. Liderlerin ve çocuklarının mal varlıklarındaki anormal artışlar her zaman dikkat çeker ve haber olur. Ama ben siyasetin eşler ve çocuklar üzerinden bir karalama kampanyasına dönüştürülmesine karşıyım. Siyasete ilişkin en büyük kırmızı çizgim. Eşler ve çocukların bu kavgaya malzeme edilmeleri."

KIZI NE DEMİŞTİ?

CHP'li Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi'nin 12 dairesinin bulunduğu Buz Rezidans'ta 2014 yılında daire satın alan Zeynep Kılıçdaroğlu gündemi uzun süre meşgul etmişti.

2007 yılında Vakıfbank’a giren Zeynep Kılıçdaroğlu bankada hukuk müşaviri olarak görev yapıyordu. Kılıçdaroğlu 29 Ocak 2014’te kuruma istifa mektubunu vermişti. Kılıçdaroğlu halen avukatlık yapıyor.

Tartışmalar üzerine Zeynep Kılıçdaroğlu, “Yıllarca bir bankada çalıştım, şimdi avukatlık yapıyorum. Ailemin desteğiyle aldığım ev üzerinden algı yaratılmaya çalışılıyor. Evle ilgili tüm kayıtlar açık net” diye açıklama yapmıştı.

ALIN TERİYLE KAZANDILAR

Kılıçdaroğlu, kızının dairesiyle ilgili soruya Onlar cevap verdiler. Kızıma haram yememesini öğrettim. Kul hakkı yememesini öğrettim. Onlar bunu gayet iyi biliyorlar. Hepsi onurlular, pırıl pırıl insanlar. Onlarla gurur duyuyorum, onur duyuyorum. Onlar alın teri ile kazandılar, kul hakkı yemediler, hırsızlık yapmadılar. Onlarla gurur duyuyorum, onları seviyorum, onlarla her zaman övünç duyuyorum'' diye yanıt vermişti.

ZEYNEP KILIÇDAROĞLU'NDAN REZİDANS AÇIKLAMASI