BIST 9.717
DOLAR 32,52
EURO 34,93
ALTIN 2.432,84
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kılıçdaroğlu'ndan ilginç Atatürk çıkışı!

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu Atatürk'ün Cumhuriyet'in değil Osmanlı Paşaları olduğunu söyledi. Kılıçdaroğlu, Türkiye'de silah üretiminin MKE ile başladığını söyleyerek Osmanlı'nın kılıçla dünyayı alacağını sandığını ifade etti.

Abone ol

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Atatürk'ün de bir Osmanlı Paşası olduğunu söyleyerek, padişahın kulu ve kölesi olan bireyler değil özgür bireyler için Cumhuriyet'in kurulduğunu söyledi.

Kılıçdaroğlu, Genç Sosyal Bilimciler Derneğince Doğuş Üniversitesinde düzenlenen "1. Ulusal Gençlik Akademisi"nin açılışındaki konuşmasında, dernekten kendisini davet etmeye gelenlere, "Eğer gençler yumurtaları hazırlamışlarsa, söz geleceğim" dediğini

Osmanlı tüfek üretmiyor. Ne zaman başlamışız? MKE'yi kurduktan sonra başlamışız. Kılıçla dünyayı alacağımızı düşünmüşüz.

aktarırken, gençlerle beraber olduğu için mutluluğunu ifade etti. İşte Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından bazı satır başları:

"NE KADAR KURDUYSAK O KADAR BATIRDIK"

"Bazen övünüyoruz, '15, 16, 17 devlet kurduk' diye övünüyoruz ama bunun arkasında yatan bir başka gerçek var: Ne kadar çok devlet kurduysak, o kadar çok da devlet batırdık aslında. Neden? Eğer bunu iyi sorgulayabilirsek, düşünür ve sorgularsak bir daha batacak bir ülkeye sahip olmayız. Sürekli yaşayan, kendini yenileyen, uygar, çağdaş bir ülkeye kavuşmuş oluruz." diye konuştu. 

"Ne Atatürk, ne İnönü, ne Rıfat Bele, ne Kazım Karabekir... Bunların hiçbiri Cumhuriyetin adamı değildi, bunlar birer Osmanlı paşasıydı. Osmanlı'nın nasıl battığını birebir gördüler ve dediler ki 'Öyle bir ülke kuralım ki sağlam ayakları üzerinde duran bir ülke olsun, padişahın kulu ve kölesi olan bireyler değil, Cumhuriyetin özgür bireyleri olsun' dediler ve Cumhuriyeti kurdular. Nasıl bir Türkiye devraldılar. Uzun uzun anlatacak değilim ama bütün genç arkadaşlarıma bir kitabı öneririm; Şevket Süreyya Aydemir'in Suyu Arayan Adam'ı. Bulun ve okuyun. Bütün hayatı, mücadeleler içinde geçmiş bir düşünürün kısa bir Türkiye tarihidir. Nasıl çalıştığını, neler yapıldığını, Cumhuriyetin kuruluşunda hangi olaylarla karşılaşıldığını anlatır. İkinci kitap Falih Rıfkı Atay'ın Çankaya'sıdır. O da Cumhuriyet'in ilk yıllarını anlatır.

"KILIÇLA DÜNYAYI ALACAĞIMIZI DÜŞÜNMÜŞÜZ"

1870'te Almanya'da, okuma yazma oranı yüzde 80. 1870'te Osmanlı'da okuma yazma oranı yüzde 8. Osmanlı'nın niye battığını daha iyi anlıyoruz değil mi? Dumlupınar şehitlerini anmak üzere Dumlupınar'a gittim. Dumlupınar'da güzel bir müze var. Savaşta kullanılan silahlar var. Silahlar müzede sergileniyor. Rus silahları var, Amerikan silahları var Alman silahları var. Peki, çarpışan bizim askerlerimiz. Osmanlı'nın silahı var mı? Hayır, yok. Osmanlı tüfek üretmiyor. Ne zaman başlamışız? MKE'yi kurduktan sonra başlamışız. Kılıçla dünyayı alacağımızı düşünmüşüz. Tarihimizin bu gerçeklerini bilmek zorundayız."