BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,80
ALTIN 2.506,18
HABER /  GÜNCEL

Kılıçdaroğlu'ndan hükümete sert tepki!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu. Konuşmasında hükümete sert tepkilerde bulunan Kılıçdaroğlu " Ben beceremiyorum, yönetemiyorum, terörü engelleyemiyorum diyeceksin ve istifa edecceksin " diyerek seslendi.

Abone ol

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda konuştu. Konuşmasında hükümete sert eleştirilerde bulundu.

İşte Kılıçdaroğlu'nun konuşmasın satır başları;

ÖLDÜRÜLME KORKUSU TÜRKİYE'NİN ÜSTÜNE SİNMİŞ DURUMDA

İnsanın doğasında umut vardır. Umutsuz bir toplum yaratırsak bir devleti, toplumu yaşatamayız. En büyük acılara göğüs germeliyiz. 2016’da çok büyük acılar yaşadık. Yüzlerce askerimiz, polisimiz, vatandaşımız, korucumuz şehit oldu. Şu soruyu dönüp sormak zorundayız; bu memleket bu hale nasıl geldi? Bu soruyu kendimize sormuyorsak, kusura bakmayın insan değiliz. Bu soruyu sormazsak güzel bir gelecek kuramayız. En büyük endişem, 2017’nin 2016’yı aratmasıdır. Kimler sorumlu bu işten? Sorumlu bakkal mı, sorumlu manav mı, sorumlu simitçi mi, sorumlu sanayici mi? Her türlü acının yaşandığı bir Türkiye’de hiçbir sorumlu yok. Ortada sorumlu yok. Sayın Başbakan ‘Buna benzer terör eylemleri olacaktır’ diyor. 'Önleyeceğiz' demiyor. Herkes kaygı içinde, öldürülme korkusu Türkiye’nin üstüne sinmiş durumda. Her yerde rahatlıkla söyleyebilirsiniz iyi ki bu memlekette CHP var.

Kemal Kılıçdaroğlu

MEMLEKETİ BU HALE KİM GETİRDİ?

CHP’ye oy vermeyenlere sesleniyorum. Elinizi vicdanınıza koyun. Gözyaşından bıkmadınız mı? Annelerin feryadına üzülmediniz mi? ‘Memleketi bu hale kim getirdi?’ diye kendinize sormayacak mısınız? Terörü bitirmek mi istiyorsanız, kapımız açık, her türlü desteği vereceğiz. Türkiye yönetilmiyor. Başbakan, bakanlar, cumhurbaşkanı var doğru ama Türkiye yönetilmiyor. Liyakat sistemini bozduğunuz andan itibaren devleti çökertirsiniz. Terörle mücadeleyi nasıl yapacağını bilmeyen bir devlet var. Terörün yeşertmeyen alanları ortadan kaldıracaksınız. Dünyanın dört bir tarafından Türkiye üzerinden militanlar Suriye’ye geçti. IŞİD militanları televizyona çıkıyor, sözde namaz kılıyorlardı. Musul Konsolosluğumuz basıldı.

Kemal Kılıçdaroğlu

YAPAMIYORSAN İSTİFA EDECEKSİN

IŞİD militanlarını Türkiye’de tedavi edip, eline silah verip gönderiyorsanız, bunu söyleyen de Sağlık Bakanı’ysa, ne diyeceksiniz. Devlet böyle mi yönetilir? Bir Allah’ın kulu çıkıp demiyorlar bunun sorumlusu benim. CHP iktidarda mı? İnsanda biraz akıl olur, vicdan olur. Üst akıl bunu yapıyor diyorlar.  Aciz durumdasın, bunu itiraf ediyorsun. Sen hükümetsin, tuzağı boz. Yapamıyorsan istifa edeceksin. Ben beceremiyorum, yönetemiyorum, terörü engelleyemiyorum diyeceksin. FETÖ, PKK, IŞİD terör örgütüne teslim ettim, affedin diyeceksin. Bunu dersen sana saygı duyacağım. Sen terör terör örgütlerine yardım ve yataklık yapan bir hükümetsin.

Kemal Kılıçdaroğlu

BÖYLE BİR MÜSLÜMANLIK YOK

Etnik kimlik, inanç, yaşam tarzı üzerinden siyaset yapmayın diye defalarca dedik. Ben söyledim, hükümet duymuyor. Bazı çevreler duymuyor, havuz medyası dipten sağır. Etnik kimlik üzerinden siyaset olur mu? Çıkıyor bütün suçu Allah'a yüklüyor. suudi Arabistan'dan selefileri getiriyoruz. Kendisi gibi düşünmeyenlerin katledilmesini istiyorlar. Böyle bir Müslümanlık yok. 

Kemal Kılıçdaroğlu

"AÇIN KUTSAL KİTABIMIZI OKUYUN"

Yılbaşı gecesi taksiyle geliyor. Kalaşnikofla geliyor, polisi, güvenlik görevlisini öldürüyor. İçeride 39 kişinin hayatına kastediyor. Sonra ellerini sallayarak gidiyor. 200 metre ötede karakol var, etraf polis kaynıyor. Şimdi ben bunları dedim diye troller bana saldıracak. İstediğiniz kadar saldırın. Laiklik din ve vicdan özgürlüğüdür. Kimsenin inancına başkasının müdahale etmemesi demektir. İnançları kullanarak toplumu bölmeye çalışıyorlar. Sevgili Peygamberimizin hayatını okuyun. Size dayatılan kitapları değil, açın kutsal kitabımızı okuyun. Orada bütün gerçekler var.

ÜLKEYİ YÖNETEMİYORLAR

Sen köprüyü bu milletin sırtından yaptın. Deli dumrul köprüsü istemiyoruz. Anadolu ajansı güncelleme diyor. Sevsinler senin güncellemeni. CHP belediyesi zam yaptı diyor. Sen devletin memuru musun, iktidarın kölelisin. Birisine kölelik yapacaksan adam gibi yapacaksın. Senin vergini ben ödüyorum. Tarafsız haber yapacaksın. Anadolu Ajansı'ysa koy bir tarafa diyorlar. Arıza oldu, o yüzden elektrik kesiliyor. Doğalgaz çevrim santralleri elektrik üretmiyor. Üretim durmuş durumda. Vallahi de billahi de ülkeyi yönetemiyorlar.

Kemal Kılıçdaroğlu

O İMZAYI ATANLAR MİLLETVEKİLİ OLAMAZLAR

Bu anayasa değişikliğinin demokrasi açısından büyük bir ayıbı var. Adalet milletvekilleri değişikliği görmeden imza attılar. O imzayı atanlar milletvin vekili olamazlar, onlar sarayın vekilidir. Bu kadar büyük ayıbı bu parlamento kaldıramaz. Sen milletvekili olamazsın, adam da olamazsın.

ANAYASA DEĞİŞİKLİK TEKLİFİNİ LÜTFEN GERİ ÇEKİN

Sayın Cumhurbaşkanı’na, Sayın Başbakan’a, Sayın Meclis Başkanı’na çağrı yapıyorum bu teklifi lütfen geri çekin. Bu gerilimi Türkiye kaldıramaz. Böyle bir düzenlemeyi Türkiye kaldıramaz. Türkiye’nin tarihine ihanettir. Bu teklifin geri çekilmesi lazım, çekilmiyorsa parlamentoya ihanet ediliyor demektir.

Kemal Kılıçdaroğlu

Bir kişiye bölgeler kurma yetkisi veriliyor. Yani eyalet sistemini getiriyorlar. Bir kişiye devleti yeniden yapılandırma yetkisi getiriyoruz. Bu anayasa değişikliği tek başına CHP’nin sorunu değildir. Hep beraber bu anayasa değişikliğine karşı mücadele etmek zorundayız. Sayın Cumhurbaşkanı, Sayın Başbakan, Sayın Meclis Başkanı’na sizden rica ediyorum, lütfen bu teklifi geri çekin. Türkiye’ye en büyük hizmeti yapmış olursunuz.

Ahmet Şık'ın yanındayız, Hüsnü Mahalli'ye geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Hepinize mutlu bir yıl diliyorum diyerek konuşmasını sonlardırdı.