BIST 9.722
DOLAR 32,56
EURO 34,87
ALTIN 2.428,85
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kılıçdaroğlu'ndan Fuat Avni ve MİT bombası!

Fuat Avni'nin ileri sürdüğü "CHP kapatılacak" iddiasını yorumlayan Kemal Kılıçdaroğlu "MİT içinde bir kanat CHP'ye tezgah kuruyor" dedi.

Abone ol

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CNN TÜRK canlı yayında Tarafsız Bölge programında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Kılıçdaroğlu, Twitter fenomeni Fuat Avni'nin ileri sürdüğü "hükümet AYM üzerinden CHP'yi kapatacak" iddiasını değerlendirdi.

Fuat Avni'nin iddiasının doğru olduğunu ve bu yönde duyumlar aldıklarını açıklayan Kılıçdaroğlu "MİT içinde bir kanat CHP'ye tezgah kuruyor" dedi. Kılıçdaroğlu şöyle konuştu:

CHP'NİN KAPATILMASIYLA İLGİLİ HAZIRLIK YAPILDIĞINI BİLİYORUZ

"CHP'nin kapatılmasıyla ilgili bir hazırlık yapıldığını ve bu konuda bir de kitap yazıldığını biliyoruz. Bunu açıklayacağız. MİT içinde bir kanat CHP'ye tezgah kuruyor. Onunla ilgili hazırlık yapıldığını, hazırlıkların kimler tarafından yapıldığını yakın bir süreç içerisinde kitabın piyasaya sürüleceğini biliyoruz. Bunların hepsinin hesabını yargıda soracağız. CHP üzerinde iktidara yakın bir kanadın, Davutoğlu bypas edilerek bunlar yapılıyor. O konuda bizim parti sözcümüzde bu açıklamayı yaptı. Ben burada MİT'e çağrıda bulunuyorum. İktidara endeksli politika izlerseniz. Sizin unvanız milli olmaz gestapo olur. (Hakan Fidan'ın ayrıldığı hatırlatılması üzerine) Oradaki yapı devam ediyor.”

65218.jpg