BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,89
ALTIN 2.429,38
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a sert Boğaziçi Üniversitesi tepkisi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Afrin harekatına destek için açılan standa saldıran öğrencileri üniversitede okutmayacaklarını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı çok sert sözlerle eleştirdi.

Abone ol

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Afrin stantına saldıran Boğaziçi Üniversite öğrencilerine yönelik sözlerinden dolayı Erdoğan'a sert bir dille tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu, "Devletin tepesinden üniversiteler dizayn edilmez. Pinochet, Hitler, Mussolini yapıyordu. Özendiysen o ayrı bir şey çık açık açık söyle." dedi.

Kılıçdaroğlu, CHP Grup Toplantısı'nda partisinin gündeme ilişkin konularda açıklamalar yaptı. Boğaziçi Üniversitesinde, Afrin'de şehit düşen askerleri anmak için bir grup öğrencinin lokum dağıtmak istediğini hatırlatan Kılıçdaroğlu, "Başımızın üstüne. Bir başka grup öğrenci bunlara müdahale ediyor. Önce şunu ifade edeyim; üniversiteler bilgi yuvalarıdır. Üniversitelerde her türlü düşünce konuşulup, tartışılabilir ama üniversitelerde şiddet olmaz. Eğer üniversiteyi şiddete teslim ederseniz, üniversite bilgi üretmez. O nedenle lokum dağıtanlara şiddet kullanarak müdahaleyi asla ve asla doğru bulmuyoruz." değerlendirmesinde bulundu. 

Burada üniversite yönetimine görev düştüğünün altını çizen Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

"ÜNİVERSİTELER SENİN BABANIN MALI MI?"
"Üniversite yönetimi olaya müdahale eder. Dünyanın her tarafında böyledir. Koltukta oturan, koltuğu işgal eden zat, doğrudan müdahale ediyor, 'Sizi üniversitede okutmayacağım' diyor. Sen kimsin de öğrencileri üniversitede okutmayacaksın. Üniversiteler senin babanın malı mı? Üniversiteler bu ülkenin malı. Anayasa madde 42; kimse eğitim ve öğrenim hakkından yoksun bırakılamaz. Anayasa söylüyor. Ama beyefendi Anayasa'yı tanımadığı için, 'seni okuldan atacağım, seni okutmayacağım' diyor. Kulağından tutacakmış. Bu ülkenin kadınları 2019'da seni kulağından tutup aşağı indirecek. 

Devletin tepesinden üniversiteler dizayn edilmez. Bunu Pinochet, Hitler, Mussolini yapıyordu. Eğer bunlara özendiysen o ayrı bir şey. Çık, açık açık söyle. Yoksa bu düzen tutmaz. Demokrasilerde siyasi otorite suçluyu tespit edemez, mahkemeler tespit eder. Verirsin mahkemeye."

Boğaziçi Üniversitesindeki Afrin programında çıkan olayda 5 gözaltı