BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a itiraz!

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, terörle mücadelede polisin yetkilerinin arttırılacağı kararını internethaber'e değerlendirdi.

Abone ol

Nergis DEMİRKAYA
İNTERNETHABER

ANKARA- Başbakan Erdoğan'ın terörle mücadelede polise daha etkin rol verileceği yönündeki açıklamasına CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'ndan yanıt geldi.

İnternethaber'e konuşan Kılıçdaroğlu, terör sorununun sadece bir güvenlik sorunu olmadığının altını çizdi, "İktidar bu işin güvenlik boyutunu polisle çözmek istiyorum derse polisle çözer. Ama bugüne kadar bizim gördüğümüz olgu şu, terör olgusu silahla çözülemedi" dedi.

Türkiye Başbakan Erdoğan'ın içgüvenlik harekatında asker yerine polisin kullanılmasını sağlayacak bir çalışma içinde olduklarını açıklayan Başbakan Erdoğan'ın sözlerini tartışıyor.

"Terörle mücadele bir konsept değişikliği mi var" tartışmalarına neden olan bu açıklamayla ilgili ana muhalefet lideri Kılıçdaroğlu ilk değerlendirmesini İnternethaber'e yaptı.

TERÖR SİLAHLA ÇÖZÜLEMEDİ

Kılıçdaroğlu, "Terörle mücadelede polise daha etkin rol verileceği tartışmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna şu yanıtı verdi:

"Terörle mücadele bir uzmanlık alanı, uzmanlık işidir. Sadece güvenlik güçlerinin eline silah alıp karşısındakini öldürmesi ile sonlanan bir olay değildir. Terör arkası gelen bir olaydır. Terörist dediğiniz kişinin belli bir amacı var. Sadece silah boyutuyla değil başka boyutlarıyla da bakmamız gerek. O nedenle uzmanlık işi diyoruz.

Bu işin güvenlik boyutu polisle çözülecekse bu işi çözmesi gereken iktidarın buna karar vermesi gerek. İktidar ben bunu polisle çözmek istiyorum derse polisle çözer. Ama bugüne kadar bizim gördüğümüz olgu şu: Terör olgusu silahla çözülemedi."

GÖREV PAYLAŞIMI ZATEN VAR

Ordu-polis arasında zaten bir görev paylaşımı olduğuna dikkat çeken Kılıçdaroğlu şöyle devam etti:
"Asker işin bir boyutunda. Ulusal sınırları bekleyen ulusal anlamda bizim güvenliğimizi sağlayan konumda. Orduya böyle bakıyoruz. Kentte bir olay olduğunda asker karışmıyor. Dağda olduğunda zaten jandarma bakıyor ve o da İçişlerine bağlı. Ama siyasi otorite ordudan yardım istiyorsa, 'gel ben bunu iç güvenlik unsurları ile önleyemiyorum' diyorsa ordu gelip müdahale ediyor. Ordu kendi başına değil sivil otoritenin talepleri üzerine bunu yapıyor. Şimdi sivil otorite, "Asker eski konumuna gelsin. Ben polis gücüyle bunu yapacağım" diyor. Neye dayanarak bunu söylüyor. Hangi arayışlarla AKP bu noktaya geldi, bunu henüz kimse bilmiyor."

POLİS DEVLETİ Mİ OLUYORUZ?

Kılıçdaroğlu'na polis gücünün arttırılmasıyla birlikte gelen "Polis devleti mi oluyoruz?" tartışmalarını hatırlattık.
"Polis devleti demek belki farklı bir algılama yaratabilir" diyen Kılıçdaroğlu, "Türkiye süratli bir totaliter rejime doğru gidiyor. Tek adam yönetimine doğru gidiyor. Her şeye bir adam karar veriyor" eleştirisi getirdi.