BIST 9.525
DOLAR 32,60
EURO 34,72
ALTIN 2.506,53
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kılıçdaroğlu'ndan bomba iddia: Bugün referandum olsa

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada yeni referandum için oran açıkladı.

Abone ol

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Bugün referandum olsa 'hayır' oyları yüzde 60'ın üstünde çıkacaktır." iddiasında bulundu.

Referandum sonuçlarının tartışması sürerken Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında yeni bir polemiğin kapısını aralayacak açıklamalar yaptı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın AK Parti'ye üye olmasını eleştirerek sözlerine şöyle devam etti:

"ERDOĞAN'I CUMHURBAŞKANI OLARAK GÖRMÜYORUZ"

"Çürüyen bir devlet yapısıyla karşı karşıyayız. Bir kişi devleti istediği gibi babasının çiftliği gibi yönetiyor. Böyle bir devlet olamaz. Bu bir kişi TBMM'de yemin etti, büyük Türk milleti önünde tarafsız davranacağına dair namusu ve şerefi üzerine ant içti. Ben meydanlarda 'Biz tarafsız bir cumhurbaşkanı istiyoruz' diyordum. Gitti, partiye üyelik kaydını yaptı. Tarafsızlığından söz edilebilir mi? Bir partinin üyesi. Tarafsız davranacaktı, halka verdiği sözü de tutmadı. Bütün bunları anlattım.

"BİNALİ BEY NASILSA O DA BİZİM İÇİN ÖYLE ARTIK"

Onlar meydan meydan dolaşıp 'Kılıçdaroğlu doğruları söylemiyor' dediler. Şimdi gerçek ortaya çıktı. Partinin genel başkanı olacak, o da böyle her salı günü konuşacak, diğer günler de yetmiyormuş gibi. Binali Bey nasılsa o da bizim için öyle artık. Cumhurbaşkanı olarak görmüyoruz artık. Bugün bir referandum olsa hayır oyları yüzde 60'ın üzerine çıkar. Bütün yalanları bir bir ortaya çıktı. "