BIST 9.080
DOLAR 32,31
EURO 35,07
ALTIN 2.306,52
HABER /  GÜNCEL

Kılıçdaroğlu'na saldıran Orhan Övet kimdir?

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na, partisinin TBMM grup salonuna girişte bir kişi tarafından yumruklu saldırıda bulunan Orhan Övet'in kimliği ortaya çıktı.

Abone ol

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na, partisinin TBMM grup salonuna girişte Orhan Övet isimli şahıs tarafından yumruklu saldırıya uğradı. Saldırganın neden böyle bir girişimde bulunduğu henüz bilinmiyor.

İşte Kemal Kılıçdaroğlu'na yumruklu saldırıda bulunan Orhan Övet'in kimliği:

Saldırgan gözaltına alındıktan CHP İstanbul milletvekilleri Aydın Ayaydın ve Ali Özgündüz ile Çankaya'da karakola giderek durumu takip ettiklerini belirten Özdemir, "Saldırgan Erzurumlu. Ankara Altındağ'da yaşıyor. 1986 doğumlu. İsmi Orhan Övet. Hiçbir partinin üyesi olmadığını bize söyledi. 3 milletvekili olarak biz konuyu takip ediyoruz" dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Ali Özgündüz ise "Şu anda saldırganın siyasi bağlantısını bilmiyoruz. Bizim partiyle bir ilgisinin olmadığını söyledi. Arada bir Alperen Ocaklarına gidip geliyormuş. Oranın da üyesi değilmiş. Meclise ziyaretçi gibi girmiş. Salı günleri birinin referans olmasına gerek yok. Meclise nasıl girdiğine, oraya kadar nasıl geldiğine bakılacak" diye konuştu.

Bu arada saldırganın uyuşturucu madde bulundurma, ruhsatsız silah taşıma dahil birçok suçtan sabıkasının bulunduğu öğrenildi.